Επεισόδια στην Ευελπίδων: Αντιπαράθεση ακροδεξιών και αναρχικών

Επεισόδια στην Ευελπίδων: Αντιπαράθεση ακροδεξιών και αναρχικών

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκηνικό έντασης στήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς των συλληφθέντων από τις χθεσινές συγκεντρώσεις τόσο στο Νέο Ηράκλειο όσο και στην Λαμπρινή.

Αφορμή για τα επεισόδια υπήρξε η συνάντηση ομάδας αλληλέγγυων, που ανέμεναν τους συλληφθέντες από τη χθεσινή αντιφασιστική συγκέντρωση, με την κλούβα που μετέφερε συλληφθέντες από τη συγκέντρωση χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο.

Η συνάντηση των δύο ομάδων είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσουν μικρής έκτασης επεισόδια με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών μέσα στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων.

Η αρχή έγινε όταν οι συγκεντρωθέντες προς συμπαράσταση των 13 συλληφθέντων στο Γαλάτσι είδαν να εισέρχεται στα δικαστήρια το βαν της αστυνομίας που μετέφερε 9 συλληφθέντες από το Νέο Ηράκλειο.

Αμέσως άρχισαν να φωνάζουν αντιφασιστικά συνθήματα στα οποία κάποιοι από τους κρατούμενους μέσα στο όχημα απάντησαν κάνοντας άσεμνες χειρονομίες.

Η κατάσταση φορτίστηκε επιπλέον με τους συγκεντρωμένους να εκτοξεύουν αντικείμενα προς το βαν και να το χτυπούν με τα χέρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή