ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

H λογική της απόφασης για τηλεκπαίδευση στα λύκεια Σερρών – Θεσσαλονίκης

ΙΝ ΤΙΜΕ

Αποτέλεσμα σχετικής εισήγησης των ειδικών επιδημιολόγων ήταν το κλείσιμο των λυκείων στους νομούς Θεσσαλονίκης και Σερρών, που μπαίνουν σε lockdown από την Τρίτη, διευκρινίζουν πηγές του Υπ. Παιδείας.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, το κλείσιμο των λυκείων αποτελεί «προληπτικό μέτρο» και δεν πηγάζει από ενδείξεις διασποράς του ιού στα σχολεία. «Τα κρούσματα παραμένουν μεμονωμένα και προέρχονται κυρίως εκτός σχολείου», τονίζουν οι πηγές.

Επίσης, όπως αναφέρουν, τα παιδιά Λυκείου έχουν μεγαλύτερη και πιο στενή, πιο κοντινή κοινωνική δραστηριότητα με τους συμμαθητές τους. «Το μέτρο έχει νόημα εφόσον -όπως εν προκειμένω- εφαρμόζεται ολικό lockdown – δηλαδή τα παιδιά αυτά δεν θα πηγαίνουν σε πλατείες, δεν θα γυρνούν έξω», τονίζουν οι πηγές.

Όσον αφορά στα σχολεία της Κοζάνης και της Καστοριάς, άτυπη ενημέρωση του υπουργείου αναφέρει ότι στα τεστ που διενεργήθηκαν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, δειγματοληπτικά, στις περιοχές αυτές, που τις προηγούμενες ημέρες είχαν αυστηρά περιοριστικά μέτρα ωστόσο τα σχολεία συνέχισαν να λειτουργούν, βρέθηκαν 0,6% (4 στα 661 δείγματα) θετικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι και σε περιοχές υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, τα σχολεία παραμένουν ένα ασφαλές περιβάλλον για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Υπενθυμίζεται ότι τα μαθήματα στα ΑΕΙ των νομών Θεσσαλονίκης και Σερρών θα γίνονται αποκλειστικά μέσω τηλεκπαίδευσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ