Αντιδράσεις για e-ψηφοφορία, εμμένει το ΥΠΑΙΘ

Αντιδράσεις για e-ψηφοφορία, εμμένει το ΥΠΑΙΘ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμμένει το υπουργείο Παιδείας στη διεξαγωγή, το προσεχές Σάββατο, των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια. Την ίδια στάση, αντίθετη του υπουργείου, έχουν οι ομοσπονδίες που αντιδρούν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία και ζητούν από τα μέλη τους να απέχουν. 

Ειδικότερα, για σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης  Κυριάκος Πιερρακάκης έχουν προγραμματίσει την παρουσίαση του ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους (αιρετών) στα υπηρεσιακά συμβούλια. Η παρουσίαση θα γίνει με στόχο να τονιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας, αλλά και για την αξία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας τη στιγμή κατά την οποία υπάρχουν μέτρα κατά του συνωστισμού των ατόμων λόγω κορωνοϊού. Ευρύτερα, στόχος είναι να σταλεί μήνυμα για την προσπάθεια μεταρρύθμισης των διαδικασιών στον δημόσιο τομέα.

«Βρισκόμαστε μόλις μία εβδομάδα πριν από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, ημέρα που το ΥΠΑΙΘ εγκαινιάζει τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στις εκλογές – παρωδία για τα Υ/Σ. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ καθώς και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα επιμένουν σε μια πρωτόγνωρη για τα μεταπολιτευτικά –τουλάχιστον– χρονικά ενέργεια, άκρως αντιδημοκρατική, αυταρχική που αγγίζει τα όρια ενός ιδιότυπου πραξικοπήματος. Και ενώ σχεδόν σύσσωμες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις και οι συνδυασμοί τους σε κεντρικό επίπεδο αλλά και σε τοπικό-περιφερειακό έχουν αποσύρει τα ψηφοδέλτιά τους με επίσημες δηλώσεις στο ΥΠΑΙΘ, η πολιτική ηγεσία αρνείται πεισματικά να δεχθεί τις αποσύρσεις και να ανακαλέσει τις προηγούμενες αποφάσεις ανακήρυξης των συνδυασμών. Πρόκειται για μια ακραία αυταρχική ενέργεια που δεν έχει προηγούμενο», ανέφερε η ΟΛΜΕ, δίνοντας τον τόνο των αντιδράσεων. Και συνέχισε: «Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ κάνει κουρελόχαρτο ακόμα και τους ίδιους τους δημοκρατικούς θεσμούς και το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι με ελεύθερη βούληση, υποχρεώνοντας όλους τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους να κατέλθουν στις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία με το ζόρι!». Οι ομοσπονδίες αναμένεται να προσβάλουν δικαστικά τις αποφάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή