Αυξημένη κίνηση στα κομμωτήρια

Αυξημένη κίνηση στα κομμωτήρια

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ανώτατο επιτρεπόμενο όριο πληρότητας δούλεψαν σήμερα τα περισσότερα κομμωτήρια της Αθήνας και του Πειραιά, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για νέα καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, λόγω έξαρσης της πανδημίας Covid-19. 

Οι πολίτες έσπευσαν να προετοιμαστούν για την καραντίνα των τριών εβδομάδων και πολλοί ξεκίνησαν με μια στάση για κούρεμα. Οι επιχειρήσεις κομμωτικής και τα κέντρα περιποίησης έκαναν χρήση του διευρυμένου ωραρίου, το οποίο από τις 4 Μαΐου έχει επεκταθεί από τις 7 πμ μέχρι τις 10 μμ, αφού τα τηλέφωνα για ραντεβού είχαν ξεκινήσει από χθες το απόγευμα. 

«Χθες το βράδυ είχα γύρω στις τριάντα κλήσεις. Στην αρχή νόμιζα ότι έγινε κάτι κακό. Έπαιρναν τηλέφωνο για να κλείσουν ραντεβού ή να τα αλλάξουν γιατί τις επόμενες ημέρες ήταν γεμάτα. Σήμερα από τις επτά και μισή ξεκίνησαν πάλι τα τηλέφωνα στο κινητό», λέει ο Τάσος Μανωλόπουλος που εργάζεται ως κομμωτής. 

Ο Χάρης Αργυρός ο οποίος διατηρεί ένα σύγχρονο κουρείο στα Άνω Πετράλωνα περιγράφει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τι επικράτησε μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων. «Είναι κλεισμένα για τις επόμενες δυο μέρες τα ραντεβού μέχρι να γίνει το ολικό lockdown. Αυτή η προσέλευση του κόσμου είναι πρωτοφανής. Μέσα σε δυο μέρες θα εξυπηρετηθεί σχεδόν όλο το πελατολόγιο». 

Αυτοαπασχολούμενοι του κλάδου θεωρούν πως αναγκάζονται να κλείσουν λόγω κάποιων παραβάσεων από επιχειρηματίες της εστίασης. 

«Δεν θα πληρώσουμε εμείς το μάρμαρο επειδή κάποιοι δεν τηρούσαν τους κανόνες και δούλευαν με 200% πληρότητα» λέει ο Βασίλης Θεοχάρης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οποίος διατηρεί κουρείο στο Παγκράτι. Συνεχίζει λέγοντας: «Είμαστε είδος ανάγκης. Δεν είμαστε είδος πολυτελείας. Κάποιος ηλικιωμένος δεν μπορεί να ξυριστεί γιατί δεν μπορεί να σηκώσει το χέρι του. Ένας νεότερος έχει σπάσει χέρι του δεν μπορεί να ξυριστεί».  Ωστόσο, υπάρχουν επαγγελματίες και εργαζόμενοι του κλάδου οι οποίοι ανησυχούν μήπως νοσήσουν στη διάρκεια της εργασίας τους, όπως αναφέρει η πρόεδρος της Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδος.

«Και τα κομμωτήρια πρέπει να κλείσουν όπως κλείνουν όλες οι επιχειρήσεις. Πρέπει να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Και την δικιά μας και των οικογενειών μας και των υπαλλήλων μας». 

Εκτός από το θέμα της προστασίας της υγείας κάποιοι επαγγελματίες θίγουν και το ζήτημα της πεσμένης κίνησης, λέγοντας ουσιαστικά πως τους συμφέρει να βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. «Τον Νοέμβριο έκανε από μόνος του ο κόσμος lockdown. Ακόμα και στις αρχές του μήνα που είχαν όλοι πληρωθεί δεν είχαμε κίνηση» υπογραμμίζει η Ντόρια Τσιριγώτη.  Τα κομμωτήρια θα παραμείνουν ανοιχτά και το Σαββατοκύριακο όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή