ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκαλύψεις Καλογρίτσα για Παππά και άδειες

Αποκαλύψεις Καλογρίτσα για Παππά και άδειες

Aποκαλυπτική κατάθεση ενώπιον των δικαστικών αρχών έδωσε ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, επιβεβαιώνοντας κρίσιμες παραμέτρους από το παρασκήνιο που προηγήθηκε του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, το οποίο είχε προκαλέσει έντονες πολιτικές –και όχι μόνον– αντιδράσεις.

Ο επιχειρηματίας, που μετείχε στον διαγωνισμό, κατέθεσε για πρώτη φορά ενόρκως στον αρμόδιο πταισματοδίκη που έχει αναλάβει στο πλαίσιο εισαγγελικής εντολής τη διερεύνηση του θέματος, αποκαλύπτοντας ότι η συμμετοχή του στον διαγωνισμό είχε υπαγορευθεί από την τότε κυβέρνηση και συγκεκριμένα από τον τότε υπουργό Νίκο Παππά.

«Δεν είχα λεφτά για κανάλια»

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κατάθεσή του ο Χρήστος Καλογρίτσας παραδέχθηκε πως ο ίδιος δεν είχε χρήματα για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό και να διεκδικήσει μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, γεγονός που ήταν γνωστό στην τότε κυβέρνηση. Φέρεται μάλιστα να ανέφερε στον πταισματοδίκη, περιγράφοντας τα γεγονότα της περιόδου εκείνης, πως, τότε, είχε δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, «και συνεπώς δεν είχα λεφτά για κανάλια». Για να προσθέσει πως «όταν το είπα αυτό στον Παππά μου απάντησε: “Δεν χρειάζονται χρήματα από εσένα. Θα τα βρούμε εμείς. Εμείς το όνομά σου θέλουμε μόνο”».

Αργότερα πρόσθεσε πως βρέθηκαν 25 εκατομμύρια ευρώ και από αυτά τα 3 εκατ. δόθηκαν για την εγγυητική του διαγωνισμού.
Μετά ταύτα, όπως κατέθεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας, όταν υπαναχώρησε η εταιρεία CCC από την όλη διαδικασία, ο Νίκος Παππάς ανέφερε στον Καλογρίτσα, αφού δεν πήγε καλά το θέμα με το κανάλι, να φτιάξουν μία εφημερίδα και πρόσθεσε πως καθ’ υπόδειξίν του (του Νίκου Παππά) τα χρήματα της εγγυητικής, 3 εκατ. ευρώ, δόθηκαν για να στηθεί στο πρώτο στάδιο, επί Καλογρίτσα, η εφημερίδα «Το Ντοκουμέντο». Η κατάθεση Καλογρίτσα κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες, με την παραδοχή του ιδίου ότι «διεκπεραίωνε εντολές της τότε κυβέρνησης», ενώ η έρευνα της Δικαιοσύνης συνεχίζεται και ήδη έχουν εξεταστεί μάρτυρες που έχει προτείνει η εταιρεία «Τοξότης», η οποία υπήρξε συμφερόντων Καλογρίτσα.