Lockdown: Τι αλλάζει στο Δημόσιο από τη Δευτέρα

Lockdown: Τι αλλάζει στο Δημόσιο από τη Δευτέρα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να λειτουργούν κανονικά και να εξυπηρετούν τους πολίτες υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι θα υπάρξουν διευκολύνσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους, όπως εξ αποστάσεως εργασία, μειωμένο ωράριο και ειδικές άδειες.

Η κάθε δημόσια υπηρεσία θα λειτουργεί με το αναγκαίο προσωπικό, ενώ η δια ζώσης εξυπηρέτηση των πολιτών θα γίνεται μόνο με ραντεβού. 

Από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και για τις τρεις εβδομάδες των νέων περιορισμών έως τις 30 Νοεμβρίου θα ισχύσουν τρία ωράρια εργασίας στο Δημόσιο, όπως διευκρίνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος παρουσιάζοντας τα νέα δεδομένα για τους υπαλλήλους. Το πρώτο θα είναι 07:00- 15:00, το δεύτερο 08:00-16:00 και το τρίτο 09:00 -17:00. Θα δίνεται ωστόσο η δυνατότητα, όπου είναι αναγκαίο, να εργάζονται υπάλληλοι και σε άλλο ωράριο.

Πέρα από την τηλεργασία ή το μειωμένο ωράριο θα υπάρχει και η δυνατότητα άδειας ειδικού σκοπού για γονείς που έχουν παιδιά στο Γυμνάσιο, που θα μείνουν στο σπίτι. Ειδική άδεια θα μπορούν να λάβουν και όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή έχουν παιδιά σε αυτή την κατηγορία. «Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στη προστασία της ζωής και τη υγείας για τις ομάδες αυξημένου κινδύνου» υπογράμμισε ο υπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή