ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Τι αλλάζει στο Δημόσιο από τη Δευτέρα

Lockdown: Τι αλλάζει στο Δημόσιο από τη Δευτέρα

Οι δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να λειτουργούν κανονικά και να εξυπηρετούν τους πολίτες υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι θα υπάρξουν διευκολύνσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους, όπως εξ αποστάσεως εργασία, μειωμένο ωράριο και ειδικές άδειες.

Η κάθε δημόσια υπηρεσία θα λειτουργεί με το αναγκαίο προσωπικό, ενώ η δια ζώσης εξυπηρέτηση των πολιτών θα γίνεται μόνο με ραντεβού. 

Από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και για τις τρεις εβδομάδες των νέων περιορισμών έως τις 30 Νοεμβρίου θα ισχύσουν τρία ωράρια εργασίας στο Δημόσιο, όπως διευκρίνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος παρουσιάζοντας τα νέα δεδομένα για τους υπαλλήλους. Το πρώτο θα είναι 07:00- 15:00, το δεύτερο 08:00-16:00 και το τρίτο 09:00 -17:00. Θα δίνεται ωστόσο η δυνατότητα, όπου είναι αναγκαίο, να εργάζονται υπάλληλοι και σε άλλο ωράριο.

Πέρα από την τηλεργασία ή το μειωμένο ωράριο θα υπάρχει και η δυνατότητα άδειας ειδικού σκοπού για γονείς που έχουν παιδιά στο Γυμνάσιο, που θα μείνουν στο σπίτι. Ειδική άδεια θα μπορούν να λάβουν και όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή έχουν παιδιά σε αυτή την κατηγορία. «Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στη προστασία της ζωής και τη υγείας για τις ομάδες αυξημένου κινδύνου» υπογράμμισε ο υπουργός.