Πράσινο φως του ΣτΕ για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές των εκπαιδευτικών

Πράσινο φως του ΣτΕ για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές των εκπαιδευτικών

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανονικά θα διεξαχθούν αύριο, Σάββατο 7 Νοεμβρίου, οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών, ύστερα και από το «πράσινο φως» που έδωσε σήμερα το Συμβούλιο της Επικρατείας. Αυτό ανακοίνωσε προ ολόγου το υπουργείο Παιδείας, καθώς στο ΣτΕ είχαν προσφύγει οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ζητώντας να ανασταλούν οι υπουργικές αποφάσεις που αφορούσαν στη διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις αυριανές εκλογές και στις πράξεις ανακήρυξης υποψηφίων. Να σημειωθεί ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει αποφανθεί ότι δεν υπάρχει ζήτημα προσβολής των προσωπικών δεδομένων όσων πάρουν μέρος στην ηλεκτρονική ψηφοφορία.

«Η Δημοκρατία δεν σταματάει εξ αιτίας της πανδημίας. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται αύριο να συμμετάσχουν στις πρώτες στην ιστορία ηλεκτρονικές εκλογές ανάδειξης των εκπροσώπων τους στα υπηρεσιακά συμβούλια, μέσω του αναγνωρισμένου και αξιόπιστου συστήματος “ΖΕΥΣ” που διαχειρίζεται το δημόσιο Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ)», ανέφερε το υπουργείο Παιδείας, προσθέτοντας ότι «σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προασπίζεται σταθερά το δικαίωμα συμμετοχής όλων στις δημοκρατικές διαδικασίες, παρέχοντας θεσμικές εγγυήσεις διαφάνειας, αξιοπιστίας, αδιαβλητότητας και απορρήτου».

Ετσι το υπουργείο Παιδείας ζητά από τους περίπου 170.000 να συμμετάσχουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία ενώ ότι η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ έχουν ζητήσει από τα μέλη τους να απέχουν από την ψηφοφορίας. Νωρίτερα, η ΟΛΜΕ κατήγγειλε το υπουργείο Παιδείας για «νέες αντιδημοκρατικές ενέργειες της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας ενόψει των ψευτο-εκλογών της 7ης/11 για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια».

Χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση της ομοσπονδίας ανέφερε: «Το Υπουργείο Παιδείας, αντιλαμβανόμενο προφανώς το μέγα αντιδημοκρατικό ατόπημα να διατηρούνται ως υποψήφιοι στα ηλεκτρονικά ψηφοδέλτια Παρατάξεις και Ανεξάρτητοι υποψήφιοι που δήλωσαν εγγράφως ότι αποσύρονται, προχώρησε σε σημερινή “Ενημέρωση Εκλογέων” μία ημέρα πριν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας βάση της οποίας αρνείται το αυτονόητο και δηλώνει ότι θα παρουσιάσει μία απλή πληροφόρηση στους «Εκλογείς» που θα συμμετάσχουν στις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία. Και δε σταμάτησε εδώ!!! Στις Παρατάξεις που δήλωσαν ότι αποσύρονται δεν συμπεριλαμβάνονται οι Παρατάξεις: “ΔΑΚΕ ΔΕ”, “Εκπαίδευση στη δίνη της Παγκοσμιοποίησης” και “Παιδεία-Οικολογία”! Απαιτούμε από την κ. Κεραμέως να απελευθερώσει τους «υπό κράτηση» υποψηφίους που έχουν μαζικά αποχωρήσει. Ας πραγματοποιήσει τις εκλογές – παρωδία που διακαώς επιθυμεί με τους ελαχιστότατους προθύμους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή