Εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία

Εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, προχώρησε το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Όπως τονίζεται έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών στελεχών της Λιμενικής Αρχής Καρύστου, τις απογευματινές ώρες της 04-11-2020, διαπιστώθηκε η ύπαρξη 52 αλλοδαπών σε απομακρυσμένη παραλία στις νοτιοανατολικές ακτές Εύβοιας.

Κατόπιν συντονισμού ενεργειών από τη Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Άνδρου εντόπισαν σκάφος με κυβερνήτη 36χρονο αλλοδαπό, όπου όπως αποδείχθηκε και ταυτοποιήθηκε στο πλαίσιο της προανάκρισης της Λιμενικής Αρχής Καρύστου, είχε πραγματοποιήσει την παράνομη μεταφορά των αλλοδαπών από την Τουρκία στην Ελλάδα με σκάφος άνευ ναυτιλιακών εγγράφων.

Παράλληλα, σε έλεγχο από Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν δύο οχήματα, εκ των οποίων το ένα λειτουργούσε ως προπομπός και το δεύτερο όχημα είχε ως ρόλο, σταδιακά να διακινήσει παράνομα τους αλλοδαπούς από το σημείο εντοπισμού τους στην Αθήνα. 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, συνελήφθησαν ένας αλλοδαπός και ένας Έλληνας, οδηγοί των δύο ΙΧ οχημάτων, ο αλλοδαπός κυβερνήτης του σκάφους, ως μέλη του οργανωμένου κυκλώματος και οι δύο αλλοδαποί που επέβαιναν σε ένα όχημα, οι οποίοι  είχαν διαφύγει προτού εντοπισθούν οι υπόλοιποι ενώ το σκάφος κατασχέθηκε, όπως επίσης και το ένα όχημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή