Πρόστιμα 18.000 ευρώ σε λαϊκή αγορά στην Ηλιούπολη
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Πρόστιμα 18.000 ευρώ σε λαϊκή αγορά στην Ηλιούπολη

Ανεστάλη η λειτουργία της για μια εβδομάδα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης

Σαρωτικοί έλεγχοι ξεκίνησαν το Σάββατο στις λαϊκές αγορές, την πρώτη μέρα εφαρμογής του καθεστώτος ολικού lockdown που ισχύει στην Ελλάδα, για την τήρηση των μέτρων, με τα πρώτα πρόστιμα να επιβάλλονται σε λαϊκή αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας από το πρωί οι έλεγχοι εντάθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα για την τήρηση των περιορισμών και την επιβολή προστίμων σε όσους παρατυπούν.

Το πρωί του Σαββάτου ελεγκτές της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς προέβησαν σε έλεγχο της λαϊκής αγοράς στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης στην Αττική, ενώ σύμφωνα με πάντα με πληροφορίες από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν παραβάσεις για τη μη τήρηση των αποστάσεων και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 18.000 ευρώ.

Επιπλέον σε 12 πωλητές επιβλήθηκε αναστολή δραστηριότητας για οποιαδήποτε συμμετοχή σε λαϊκή αγορά της χώρας για έξι μήνες και ανεστάλη η λειτουργία της εν λόγω αγοράς για μια εβδομάδα.

Ελέγχθηκαν επίσης τρεις ακόμα λαϊκές αγορές στο λεκανοπέδιο Αττικής και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία των λαϊκών αγορών πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του 50% των δραστηριοποιούμενων, λειτουργία παράλληλων αγορών και με απόσταση πάγκων πέντε μέτρων.

Επίσης όπως έχει ανακοινωθεί, την Κυριακή 15 Νοεμβρίου οι Υπεραγορές τροφίμων καθώς και κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία θα λειτουργήσουν από τις 09:00 έως 17:00.

Ωστόσο και παρά τα περιοριστικά μέτρα δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που σε λαϊκές αγορές που έγιναν το Σάββατο στο σύνολο της χώρας παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ