Lockdown: Τι ισχύει για τις θεραπείες ειδικής αγωγής

Lockdown: Τι ισχύει για τις θεραπείες ειδικής αγωγής

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέρα από τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων ανοιχτά θα παραμείνουν κατά τη διάρκεια του lockdown και τα κέντρα συνεδριών ειδικής αγωγής, όπως είναι οι εργοθεραπείες, λογοθεραπείες και ψυχοπαιδαγωγικά προγράμματα. Πρόκειται για μία απόφαση πολύ σημαντική για χιλιάδες οικογένειες, αφού την περασμένη άνοιξη όταν έκλεισαν τα σχολεία και διεκόπησαν τέτοιου είδους θεραπείες βίωσαν μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. 

Για τη μετακίνηση των παιδιών στα κέντρα αυτά οι γονείς και συνοδοί θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με τη σήμανση 1 (η οποία ισχύει και για τις επισκέψεις σε γιατρούς και φαρμακεία) ή να έχουν στην κατοχή τους την αντίστοιχη βεβαίωση μετακίνησης εκτυπωμένη ή χειρόγραφη. 

Επιπλέον θα λάβουν από το κέντρο βεβαίωση με το πρόγραμμα θεραπειών του παιδιού. Η βεβαίωση θα αναγράφει το ονοματεπώνυμο του παιδιού, τις ημέρες, ώρες έναρξης και λήξης των θεραπειών, ενώ θα φέρει σφραγίδα του κέντρου.

Οι γονείς/ συνοδοί θα μπορούσαν επίσης να έχουν μαζί τους είτε γνωμάτευση του ΚΕΠΑ είτε τις γνωματεύσεις από τον ΕΟΠΥΥ ή άλλο ταμείο. 

Σημειώνεται ότι κανονικά μπορούν να γίνονται και οι κατ’οίκον εργοθεραπείες- λογοθεραπείες, ενώ ανοιχτά θα μείνουν και τα κολυμβητήρια για μαθήματα θεραπευτικής κολύμβησης. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει για όλα τα άτομα με αναπτυξιακές διαταραχές ή αναπηρία, αλλά μόνο για εκείνα στα οποία έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή