Αυστρία: Τουλάχιστον 30 συλλήψεις σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση

Αυστρία: Τουλάχιστον 30 συλλήψεις σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 60 επιδρομές και 30 συλλήψεις πραγματοποίησε η αυστριακή αστυνομία, στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, και σύμφωνα με τους εισαγγελείς δεν υπήρχε σχέση των συλληφθέντων με τη δολοφονική επίθεση στη Βιέννη την περασμένη εβδομάδα.

Η Αυστρία έχει θέσει υπό κράτηση 10 υπόπτους σε σχέση με την επίθεση από τοην οποία έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι και ο δράστης.

Οι σημερινές επιδρομές σε διαμερίσματα, επιχειρήσεις και κτιριακές εγκαταστάσεις σε τέσσερις αυστριακές επαρχίες στοχεύουν άτομα που είναι ύποπτα ότι ανήκουν ή υποστηρίζουν τη Χαμάς και την ισλαμιστική οργάνωση «Αδελφοί Μουσουλμάνοι».

Η Χαμάς χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ η οργάνωση «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» δεν περιλαμβάνεται στη μαύρη λίστα της Ε.Ε., αλλά οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ερευνούν τους δεσμούς μεταξύ των δύο οργανώσεων.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή