Αττική: Αύξηση 35% στην κίνηση συγκριτικά με το πρώτο lockdown

Αττική: Αύξηση 35% στην κίνηση συγκριτικά με το πρώτο lockdown

Πρώτη εργάσιμη μέρα του νέου lockdown

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένη κατά 35% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του πρώτου lockdown ήταν σήμερα, Δευτέρα, το πρωί -πρώτη εργάσιμη μέρα του νέου lockdown- η κίνηση στις οδικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό ανακοινωθέν, παρατηρήθηκε ιδιαίτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση στην άνοδο της Λ. Αλεξάνδρας, στη Λ. Βασιλέως Κωνσταντίνου και στην Κηφισίας.

Σύμφωνα με την περιφέρεια Αττικής, η σχετική απόκλιση σε σχέση με το πρώτο lockdown θεωρείται δικαιολογημένη, καθώς στην παρούσα φάση, σε αντίθεση με την προηγούμενη, πραγματοποιείται μετακίνηση μαθητών στα σχολεία, ενώ ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων δεν χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τον περιορισμό του συγχρωτισμού. 

Αττική: Αύξηση 35% στην κίνηση συγκριτικά με το πρώτο lockdown-1
Φωτ. Δελτίο Τύπου – Περιφέρεια Αττικής

Με αφορμή τη σχετική ενημέρωση που είχε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης από τα στελέχη του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής δήλωσε ότι: «προτεραιότητα μας είναι η προστασία των πολιτών από την πανδημία καθώς και η ασφαλής και απρόσκοπτη μετακίνηση τους. Είναι σημαντικό στην παρούσα φάση όλοι να τηρούμε τα αναγκαία μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της διάδοσης του Covιd-19.  Για την καλύτερη ροή της κίνησης των οχημάτων, την τήρηση των ελέγχων και την ασφάλεια των πολιτών υπάρχει διαρκής συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής».

«Η ασφάλεια της υγείας των πολιτών καθώς και η διευκόλυνση μετακίνησης τους σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, με όσα εργαλεία διαθέτουμε, παραμένει προτεραιότητά μας», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι πραγματοποιείται προσωρινή ρύθμιση στους φωτεινούς σηματοδότες σε συνθήκες μειωμένης κυκλοφορίας, ενώ μέσω των ηλεκτρονικών πινακίδων γίνονται συνεχώς ανακοινώσεις που σχετίζονται με την ασφαλή οδήγηση και τη τήρηση των ορίων ταχύτητας.

Στ. Πέτσας: Πάνω από ένα εκατ. SMS για σωματική άσκηση το βράδυ της Κυριακής

Νωρίτερα, για καταστρατήγηση των μέτρων από ορισμένους πολίτες έκανε λόγο ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής εστάλησαν πάνω από 1 εκατ. SMS στο 13033 για σωματική άσκηση.

«Αυτή η καταστρατήγηση θα βρει απέναντι τους ελέγχους που θα είναι εκτεταμένοι και σκληροί. Καλούμε όλους αντί να πληρώνουν πρόστιμα να ακολουθούν τις οδηγίες για να βγούμε πιο γρήγορα από το lockdown», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή