ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Cisco: Αποκαταστάθηκε η λειτουργία της υπηρεσίας Webex

Cisco: Αποκαταστάθηκε η λειτουργία της υπηρεσίας Webex

«Η Cisco έχει αποκαταστήσει τη λειτουργία της υπηρεσίας Webex που επηρέασε σήμερα για μικρό χρονικό διάστημα έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών στην περιοχή EMEAR (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ρωσία)», ανέφερε η διευθύντρια επικοινωνίας και μάρκετινγκ της Cisco Ελλάδας- Κύπρου- Μάλτας, Έλενα Πρασσάκη.

«Συνεχίζουμε να εξελίσσουμε τα συστήματα και τις διαδικασίες μας για να μετριάσουμε την πιθανότητα παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον. Ευχαριστούμε τους χρήστες του Webex για την υπομονή τους κατά την επίλυση αυτού του ζητήματος», πρόσθεσε η κ. Πρασσάκη.

Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα το πρωί, πρώτη ημέρα της τηλεκπαίδευσης για τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, αρκετοί μαθητές αντιμετώπισαν προβλήματα και δεν κατάφεραν να συνδεθούν για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Μιλώντας στην «Κ», το πρωί, στελέχη του υπουργείου Παιδείας απέδωσαν τα προβλήματα στην πλατφόρμα– μέσω της οποίας παρέχεται η τηλεκπαίδευση και τόνισαν πως το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και τα υπόλοιπα δίκτυα του υπουργείου λειτουργούν κανονικά. 

Τι ισχύει για τις απουσίες 

Όπως ανέφερε, νωρίτερα, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες σήμερα για τους μαθητές, καθώς προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στην ηλεκτρονική τους τάξη.

Σημειώνεται ότι η απουσία των μαθητών από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται κανονικά από τον εκπαιδευτικό σε Ηλεκτρονικό Ημερήσιο Δελτίο Φοίτησης και προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών των μαθητών και μαθητριών κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους. Η συμπλήρωση και φύλαξη του Ηλεκτρονικού Ημερήσιου Δελτίου Φοίτησης είναι υποχρέωση του εκπαιδευτικού.

Για τον έλεγχο των απουσιών των μαθητών τηρείται Βιβλίο Φοίτησης (απουσιολόγιο), στο οποίο καταχωρίζεται αριθμητικά το άθροισμα των απουσιών της ημέρας κάθε μαθητή που απουσίασε, όπως αυτές έχουν καταγραφεί στο Ημερήσιο Δελτίο Φοίτησης. Η τήρηση του Βιβλίου Φοίτησης (απουσιολογίου) ανατίθεται σε καθηγητή, που ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων ο οποίος το τηρεί ηλεκτρονικά. Επίσης κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να καταγράφει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους τίτλους της ενότητας που δίδαξε καθημερινά.