Μαγιορκίνης: Έχουμε αρκετό δρόμο να διανύσουμε

Μαγιορκίνης: Έχουμε αρκετό δρόμο να διανύσουμε

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την επιδημία στη χώρα μας, ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε ότι «διατηρείται η εικόνα που είδαμε την προηγούμενη Παρασκευή, δηλαδή έχοντας περάσει σε δυναμική εκθετικής αύξησης και κινείται σε επίπεδα υψηλότερα των 2.000 διαγνώσεων ανά ημέρα με παρατεταμένη και μεγαλύτερη επιβάρυνση προς τα βόρεια της χώρας».

«Ακόμα και αν η Αττική φαίνεται ότι είναι σε ήπια κατάσταση, το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα βαρύτερο στο βόρειο τμήμα της χώρας με ανάλογη πίεση και στο σύστημα Υγείας της χώρας» εξήγησε.

Σχετικά με τα ηλικιακά χαρακτηριστικά, αποσαφήνισε ότι «η ψαλίδα μεταξύ των ομάδων 19-39 και 40-65 έχει κλείσει και παρουσίασαν εχθές την ίδια επίπτωση μετά από σχεδόν ένα μήνα», δηλαδή 400 νέες διαγνώσεις ανά εκατομμύριο αντίστοιχου πληθυσμού. «Οι ηλικίες 1-18 παραμένουν σταθεροποιημένες σχετικά», είπε, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ακόμα μια φορά για τις ηλικίες 65+ «που παρουσίασαν μια σχετική μικρή αύξηση».

«Βλέποντας όλα αυτά, τα νέα για το εμβόλιο μας δίνουν ένα σαφέστατο φως στο τούνελ της πανδημίας» διαπίστωσε ο κ. Μαγιορκίνης και συμπλήρωσε «ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πανδημία έχει εκρηκτικές δυνατότητες και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μπορεί να αλλάξει δραματικά την κατάσταση. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να οπλιστούμε με υπομονή μέχρι τον εμβολιασμό». «Η επάνοδος στην κανονικότητα δε θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, σταδιακά. Και ακόμα έχουμε αρκετό δρόμο να διανύσουμε» κατέληξε ο κ. Μαγιορκίνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή