Αυστηροί έλεγχοι στο Δημόσιο

Αυστηροί έλεγχοι στο Δημόσιο

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυστηρούς ελέγχους στο Δημόσιο ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, μετά τις καταγγελίες εκ μέρους πολιτών ότι σε πολλές υπηρεσίες που δέχονται πολίτες με ραντεβού κανένας δεν σήκωνε το τηλέφωνο ώστε να μπορείς να κλείσεις ραντεβού!

«Είναι υποχρεωμένοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να κάνουν κανονικά τη δουλειά τους και την περίοδο του lockdown. Εχουμε κάνει παρεμβάσεις, όπου χρειάζεται. Απαιτούμε οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα να υλοποιούν το καθήκον τους. Και το καθήκον τους είναι να εξυπηρετούν τους πολίτες».

Πάντως, όπως αναφέρεται από το υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Θεοδωρικάκος μπορεί «να τρίξει τα δόντια στους δημοσίους υπαλλήλους», δεν έχει όμως τη δυνατότητα να προχωρήσει στην επιβολή κάποιων κυρώσεων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, σε κάθε υπουργείο έχει οριστεί υπηρεσιακός γραμματέας τριετούς θητείας ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία των υπηρεσιών και το εάν κάθε δημόσιος υπάλληλος είναι στη θέση που πρέπει όταν πρέπει και, εφόσον υπάρχουν παραπτώματα, να εφαρμόσει στη συνέχεια τον υπαλληλικό κώδικα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή