Το lockdown της νυχτερινής Αθήνας μέσα από την κάμερα της «Κ»

Το lockdown της νυχτερινής Αθήνας μέσα από την κάμερα της «Κ»

Σε αντίθεση με την αξιοσημείωτη κίνηση που παρατηρείται την ημέρα, η νύχτα βρίσκει την Αθήνα να τηρεί το αυστηρό lockdown

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μερικά λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, η πλατεία Συντάγματος είναι άδεια. Ελάχιστα οχήματα διασχίζουν τη Λεωφόρο Αμαλίας, δημιουργώντας μια απόκοσμη εικόνα. Για λίγη ώρα ακούγεται μόνο ο βηματισμός των ανδρών της προεδρικής φρουράς στον Άγνωστο Στρατιώτη. Δεν αργεί να προσεγγίσει η αστυνομία: Δύο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ ζητάνε τις απαραίτητες βεβαιώσεις. Στην ερώτηση της «Κ» για το πώς έχει η κατάσταση απόψε, δεν διστάζουν να απαντήσουν: «Δεν υπάρχει τίποτα, δεν κυκλοφορεί κανένας».

Η αλήθεια είναι ότι μέσα σε 1,5 ώρα είδαμε αθροιστικά πέντε πεζούς –όχι αστυνομικούς- σε μια ακτίνα πολλών χιλιομέτρων, γύρω και πίσω από τη Βουλή. Μέσα στην πλατεία Συντάγματος η σιγή σπάει μόνο από τους ήχους του μικρού σιντριβανιού στο μέσο της, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι απέναντι έχουν κατεβάσει τα ρολά τους τα δύο γνωστά 24ωρα ταχυφαγεία. Ανοιχτό παραμένει μόνο το κεντρικό περίπτερο. Ο άνδρας που εργάζεται μέσα σε αυτό απλώς νιώθει το χρόνο να κυλάει. Στην Ερμού υπάρχουν μόνο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ κι ένας άστεγος στην αφετηρία του συνήθως πολύβουου δρόμου. Από τη Σταδίου διέρχεται ένα μηχανάκι και μετά από περίπου 2 λεπτά κι ένα ΙΧ. Στα εμβληματικά ξενοδοχεία του Συντάγματος κυριαρχεί το σκοτάδι και η ακινησία.

Στη Βασιλίσσης Σοφίας δύο άνδρες τρέχουν, ένας άλλος περιμένει το λεωφορείο στο ύψος του Ευαγγελισμού. Έξω από το Χίλτον υπάρχουν δύο περιπολικά που διενεργούν ελέγχους. Στη Μιχαλακοπούλου για αρκετά λεπτά δεν περνάνε καθόλου οχήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή