Προβλήματα και χθες στην τηλεκπαίδευση

Προβλήματα και χθες στην τηλεκπαίδευση

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρά πυρά συνεχίζει να δέχεται η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, καθώς και χθες, μία ημέρα μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην πλατφόρμα Webex της Cisco, η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές γυμνασίων και λυκείου είχε σοβαρά προβλήματα. Η κ. Κεραμέως επικρίνεται από την αντιπολίτευση, αλλά και τις ομοσπονδίες εκπαιδευτικών, ότι δεν έχει παρουσιάσει τη σύμβαση με την Cisco στη Βουλή. Συνεργάτες της κ. Κεραμέως ανέφεραν χθες στην «Κ» ότι η σύμβαση έχει κατατεθεί στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ενώ σήμερα αναμένεται να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση-απάντηση του υπουργείου.

Ειδικότερα, χθες το πρωί και λίγη ώρα μετά την έναρξη των διαδικτυακών μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση πολλοί εκπαιδευτικοί δεν μπορούσαν να ανοίξουν τις ψηφιακές τάξεις τους. Ωστόσο, όσοι το επιχειρούσαν μέσω της εφαρμογής τα κατάφερναν να συνδεθούν με το πανελλήνιο σχολικό δίκτυο. Οχι όμως κι εκείνοι που επέλεγαν να συνδεθούν μέσω browser. Από την αρμόδια γραμματεία του υπουργείου Παιδείας αναφέρθηκε ότι «βρίσκονται σε λειτουργία 40.000 και πλέον ψηφιακές τάξεις, ενώ τα όποια τεχνικά προβλήματα προκύπτουν, αντιμετωπίζονται και επιλύονται άμεσα. Στις περιπτώσεις όπου παρατηρούνται δυσλειτουργίες στη σύνδεση, δεν προσμετρούνται απουσίες».

«Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται τα προβλήματα στο σύστημα τηλεκπαίδευσης, παρά τις διαβεβαιώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, της γενικής γραμματέως του υπουργείου Σίσυς Γκίκα, του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα και της διευθύντριας επικοινωνίας και μάρκετινγκ της Cisco Ελλάδας-Κύπρου-Μάλτας Ελενας Πρασσάκη. Σήμερα δεν ευθύνεται το Webex της Cisco και το πρόβλημα δεν είναι πανευρωπαϊκό… Σήμερα ενοχοποιείται το πανελλήνιο σχολικό δίκτυο, το οποίο –ωστόσο– δεν ενισχύθηκε όπως θα έπρεπε από την πρώτη φάση της πανδημίας μέχρι και σήμερα, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης. Μία δικαιολογία την ημέρα, λοιπόν, για να διασωθεί το κυβερνητικό αφήγημα», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, που υπενθύμισε ότι με επίκαιρη ερώτηση ήδη από τον Μάρτιο έχει ζητήσει να κατατεθεί η συμφωνία του υπουργείου Παιδείας με τη Cisco στη Βουλή.

Η αξιωματική αντιπολίτευση πρόσθεσε ότι «η απομάκρυνση της Νίκης Κεραμέως από το υπουργείο Παιδείας, έπειτα και από την πολιτική ήττα που δέχτηκε στις εκλογές των εκπαιδευτικών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, είναι επιβεβλημένη. Αποτελεί μια ελάχιστη πράξη αξιοπρέπειας απέναντι στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και στη νέα γενιά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή