ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δραματική έκκληση γιατρού: «Σε 14 ώρες γέμισε η ΜΕΘ»

Δραματική έκκληση γιατρού: «Σε 14 ώρες γέμισε η ΜΕΘ»

Για κρίσιμη κατάσταση στο Γ.Ν. «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης εξαιτίας του νέου κορωνοϊού κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο Facebook γιατρός του νοσοκομείου, ενώ παράλληλα απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να μην υποτιμούν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

«Χθες η Β ΜΕΘ τέθηκε εκ νέου (2η φορά) στη μάχη έναντι στον covid-19. Πόσος χρόνος νομίζετε χρειάστηκε για να γεμίσει σχεδόν? Να σας πω εγώ: 14 ώρες. Δεχόμενη τεράστια πίεση τόσο από τη γενική εφημερία του ΓΝ “Γ.Παπανικολάου” όσο και από νοσοκομεία γειτονικών νομών», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Ελευθέριος Σιόμος.

«Αν δεν πιστεύετε στη σοβαρότητα της κατάστασης, καλό είναι να συνηθίσετε στο άκουσμα της λέξης “ψεκασμένοι” (ω ναι). Δεν υπάρχει άλλη αλήθεια, ο covid-19 υπάρχει και οι ηλικίες που νοσούν σοβαρά είναι αρκετά πιο χαμηλές, ίσως επειδή η διασπορά του στο γενικό πληθυσμό είναι τεράστια. Η χτεσινή μάχη κερδήθηκε με πολύ κόπο(…), ο πόλεμος όμως μαίνεται με πολλές πολλές μάχες ναναι μπροστά μας. Εμείς, πρώτα ο Θεός, θα μαχόμαστε, εσείς? Θα κάνετε αυτές τις μάχες να έχουν αντίκρυσμα? Θα πιστέψετε επιτέλους για να τηρήσετε τα μέτρα;», προσθέτει.