Μέτρα στήριξης της οικονομίας στον Δήμο Αθηναίων

Μέτρα στήριξης της οικονομίας στον Δήμο Αθηναίων

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας της πόλης με μέτρα για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες συνολικού ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ σχεδιάζει να υλοποιήσει ο Δήμος Αθηναίων. Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με τους θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς και θα υλοποιηθούν σταδιακά μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες, ενώ η χρηματοδότησή τους θα προέλθει κατά κύριο λόγο από ευρωπαϊκά κονδύλια. Το σχέδιο στήριξης της οικονομίας της πόλης και επακόλουθα των θέσεων εργασίας θα περιέχει δράσεις που αφορούν 4 τομείς: Επιχειρηματικότητα – Απασχόληση και κοινωνική συνοχή – Πολιτισμός – Τουρισμός και Ψηφιακό Μέλλον – Καινοτομία, όπως ανακοινώθηκε. 

Συγκεκριμένα οι δράσεις που θα τεθούν σε εφαρμογή στον τομέα της επιχειρηματικότητας όπως ανακοινώθηκε αφορούν την αναβάθμιση ψηφιακών εργαλείων παροχής υπηρεσιών των θεσμικών και παραγωγικών φορέων, χρηματοδότηση των επιχειρήσεων στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας για τη βελτίωση της εικόνας τους, δημιουργία γραφείου για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών, συνεργασία με το ΕΒΕΑ για τη στήριξη της καινοτομίας και της εξωστρέφειας, δημιουργία επενδυτικής ταυτότητας της πόλης και υποστήριξη των εμπορικών επιχειρήσεων. 

Προβλέπονται ακόμα ο σχεδιασμός ενός πρότυπου ανοιχτού κέντρου εμπορίου στην οδό Πατησίων (Open Mall Πατησίων) αλλά και διοργανώσεις προώθησης της επιχειρηματικότητας. 

Για την ενίσχυση της απασχόλησης σχεδιάζονται προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων για ανέργους. Δημιουργία ισχυρού δικτύου αλληλεγγύης (Open Social Net) για τη διασύνδεση των κοινωνικών δομών του δήμου με τις ομάδες της κοινωνίας των πολιτών και ενίσχυση κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας. Στον τομέα του πολιτισμού – τουρισμού σχεδιάζεται να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον πολιτισμό, ενώ παράλληλα θα οργανωθεί σχέδιο τουριστικής προβολής της πόλης σε συνεργασία με παγκόσμιους φορείς. 

Ακόμα, κονδύλια θα δοθούν για την ενίσχυση της καινοτομίας και των ψηφιακών εφαρμογών.  «O προϋπολογισμός των δράσεων αυτών είναι δυναμικός και αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπτωση, ανάλογα με την ανταπόκριση των επιχειρήσεων, ξεπερνώντας τα 40 εκατ. ευρώ», ανακοινώθηκε από τον Δήμο Αθηναίων.

Ο χρόνος καθώς και οι επιμέρους λεπτομέρειες κάθε δράσης θα δημοσιοποιούνται εγκαίρως έτσι ώστε να βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου. Οπως τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, «θα απαιτηθεί μεγάλη προσπάθεια για να βρεθούμε εκεί όπου ήμασταν πριν από την πανδημία. Πρέπει όμως να κρατηθεί το τρένο στις ράγες. Σε αυτή την κατεύθυνση θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή