ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Υπό πίεση το υγειονομικό σύστημα στη Λάρισα

Υπό πίεση το υγειονομικό σύστημα στη Λάρισα

Ισχυρές πιέσεις δέχεται το υγειονομικό σύστημα της Λάρισας, σύμφωνα με όσα περιγράφουν οι γιατροί της περιοχής.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λάρισας Νίκος Νταφούλης αναφέρει ότι στο νοσοκομείο της θεσσαλικής πρωτεύουσας, η κατάσταση έχει αρχίσει να δυσκολεύει πολύ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρει ότι το νοσοκομείο δεν αντέχει άλλο γιατί μεγάλο κομμάτι και γιατρών και νοσηλευτών βγαίνει θετικό. 

Την ίδια ώρα, όπως προβλέπεται, σε καραντίνα τίθενται και οι επαφές τους σε καραντίνα. 

«Ίσως και αυτή την ύστατη στιγμή υπάρχει χρόνος μέσω της επίταξης του ιδιωτικού τομέα να μπουν όλοι στη μάχη του κορωνοϊού γιατί το σύστημα μπορεί να καταρρεύσει τις επόμενες μέρες», τονίζει από την πλευρά του ο Αθανάσιος Αθανασιάδης, παθολόγος και αντιπρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Λάρισας.

Χθες οι 8 κλίνες της ΜΕΘ του νοσοκομείου άδειασαν. Σήμερα όμως οι 7 έχουν καλυφθεί και μένει μόνο μία. Όπως λένε οι γιατροί του νοσοκομείου, αντέχουν ακόμη για «μισή εφημερία». 

Στις 10 διακομιδές οι 9 είναι Covid, εξηγεί ο Γιάννης Γούλας, πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας 

«Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες της Θεσσαλίας και ειδικά της Λάρισας, να τηρούν τα μέτρα και να βγαίνουν αν και εφόσον αυτό είναι αναγκαίο και μόνο», προσθέτει.

Η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, υπογραμμίζει, τέλος, ο Δημήτρης Μπάμπαλης, διευθυντής τμήματος επειγόντων νοσοκομείου Λάρισας.