ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

Δολοφονία 50χρονης: Στη φυλακή οι ανήλικοι δράστες

Δολοφονία 50χρονης: Στη φυλακή οι ανήλικοι δράστες

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν η 15χρονη και ο 17χρονος φίλος της, με τη σύμφωνη γνώμη της Ανακρίτριας και του Εισαγγελέα, μετά την ολοκλήρωση της απολογητικής διαδικασίας για τη δολοφονία της 50χρονης, στην Αγία Βαρβάρα.

Νωρίτερα, προφυλακίστηκε ο 16χρονος συνεργός τους. Σύμφωνα με το συνήγορο του, Θανάση Ράπτη, αποδέχεται ότι δεν εμπόδισε τη δολοφονία και ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός ότι δεν κατήγγειλε άμεσα στις αστυνομικές αρχές το έγκλημα.

Οι δύο έφηβοι ξεκίνησαν να απολογούνται στις 12 μ.μ., γιια τον φόνο της μητέρας της 15χρονης και με την ολοκλήρωση των απολογιών τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι όπως και ο τρίτος έφηβος που εμπλέκεται στην υπόθεση που απολογήθηκε χθες.

Η κόρη του θύματος και ο 17χρονος φίλος της φέρονται να επέμειναν απολογούμενοι πως ο 16χρονος ήταν αυτός που κατάφερε τις θανατηφόρες μαχαιριές στην γυναίκα, αν και ο ίδιος χθες απολογούμενος ισχυρίστηκε πως ήταν παρών αλλά αμέτοχος στο έγκλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 15χρονη είπε στην δικαστική λειτουργό όσα είχε πει και στους αστυνομικούς, αποδεχόμενη πως ήταν δική της απόφαση να εξοντώσει την μητέρα της λόγω των συχνών προστριβών που είχαν . 

Επίσης, φέρεται να είπε πως αν και έτρεμε, ακούγοντας τις φωνές της μητέρας της όταν δεχόταν τις απανωτές μαχαιριές, δεν έκανε τίποτε για να αποτρέψει το έγκλημα. 

Υπέδειξε τον 16χρονο ως τον δράστη της δολοφονίας, αναφέροντας ότι τον χρειάζονταν για βοήθεια και πρόσθεσε ότι ο ίδιος ο ανήλικος , αν και δεν του είχαν υποσχεθεί η ίδια και ο φίλος της χρήματα ως αντάλλαγμα, ήθελε να συμμετέχει στο έγκλημα και γι αυτό ρωτούσε μέσω μηνυμάτων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης πότε θα γίνει ο φόνος.

Ο 17χρονος, κατά την απολογία του, φέρεται να επιβεβαίωσε όσα έχει υποστηρίξει προανακριτικά, υποδεικνύοντας ως δράστη της δολοφονίας τον 16χρονο.

Πάντως, χθες ο συγκατηγορούμενος του ζευγαριού αρνήθηκε πως είναι ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, ισχυριζόμενος πως είδε τον φόνο και πως στην συνέχεια έμεινε μαζί τους από φόβο, καθώς τον απείλησαν πως αν έφευγε θα “του φόρτωναν” το έγκλημα. Σύμφωνα με αυτόν, τον φόνο τον διέπραξε ο 17χρονος και η 15χρονη περίμενε στο διπλανό δωμάτιο.

Ο δικηγόρος της 15χρονης, Σπύρος Δημητρίου, υπέβαλε στην ανακρίτρια αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης και τοξικολογικής εξέτασης. Ο συνήγορος δήλωσε πως η εντολέας του «ανέφερε στην ανακρίτρια πως έχει μετανιώσει» και συμπλήρωσε: «δεν είμαι σίγουρος ότι έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει».