Στη διάθεση του ΑΧΕΠΑ οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ηρακλή

Στη διάθεση του ΑΧΕΠΑ οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ηρακλή

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ιστορία του ταυτισμένη με την αλληλεγγύη, ο ΓΣ Ηρακλής έθεσε στη διάθεση των γιατρών, των νοσηλευτών και των υπαλλήλων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ τις αθλητικές του εγκαταστάσεις. Η ηγεσία του Συλλόγου με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε στους αρμόδιους φορείς ότι οι εγκαταστάσεις είναι στη διάθεσή τους χωρίς καμία χρηματική απολαβή με στόχο την καταπολέμηση του «αόρατου εχθρού», του νέου κορωνοϊού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εγκαταστάσεις του «Γηραιού» θα τεθούν στη διάθεση ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Τον Αύγουστο του 1917, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης, το γήπεδο του ΗΡΑΚΛΗ μετατράπηκε σε καταυλισμό πυροπαθών. Στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ο Σύλλογος πρόσφερε το γήπεδο του προκειμένου να μετατραπεί σε προέκταση στρατιωτικού νοσοκομείου. «Δυστυχώς και τώρα “πόλεμο” έχουμε, αλλά με έναν εχθρό αόρατο. Ωστόσο ενωμένοι, όλοι μαζί, θα τον κερδίσουμε, θα θριαμβεύσουμε. Ως ΓΣ Ηρακλής ζητούμε από όλους τους πολίτες, από όλους τους αθλητές μας, από όλους τους οπαδούς μας να ακολουθήσουν τις οδηγίες που έχουν δοθεί, ώστε να περιοριστεί αυτό το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού και να μπορούμε στο άμεσο μέλλον να πανηγυρίζουμε τις νίκες της ομάδας μας, σε όλα τα αθλήματα, σε όλα τα τμήματα, σε όλες τις κερκίδες της Ελλάδας», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του ιστορικού συλλόγου.

Στη διάθεση των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού θα είναι όλοι οι χώροι του «Κοσμοπούλειου Αθλητικού Κέντρου», το οποίο βρίσκεται απέναντι από το ΑΧΕΠΑ. «Οι εγκαταστάσεις μας, χωρίς καμιά επίταξη, χωρίς κανένα ενοίκιο, χωρίς καμία χρηματική απολαβή, με μοναδικό όπλο την κοινωνική αλληλεγγύη, είναι στη διάθεση όλων αυτών που δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης. Ας κάνουμε μια προσπάθεια να αποσυμφοριστούν τα νοσοκομεία. Να ανασάνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Μείνετε στο σπίτι και προσπαθήστε ταυτόχρονα να είστε και δημιουργικοί. Αυτή η μάχη είναι δύσκολη για όλους. Μα θα την κερδίσουμε. Και αυτή και όλες τις υπόλοιπες που θα προκύψουν στο μέλλον, όταν όλο αυτό το κακό θα τελειώσει», τόνισαν οι άνθρωποι του ΓΣ Ηρακλής. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή