Πάρος: Έργα 47 εκατ. για την βελτίωση των υποδομών του νέου αεροδρομίου

Πάρος: Έργα 47 εκατ. για την βελτίωση των υποδομών του νέου αεροδρομίου

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δημοπράτηση του έργου «Ανάπτυξη και Βελτίωση υποδομών του Νέου Αεροδρομίου της Πάρου», προϋπολογισμού 47 εκατ. ευρώ προχωρά το επόμενο διάστημα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως ανακοινώθηκε, στις 10 Νοεμβρίου 2020, το υπουργείο εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 43 εκ. ευρώ με την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από τους πόρους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Το έργο εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, για αναβάθμιση τουριστικών προορισμών. Με την κατασκευή των νέων έργων στο αεροδρόμιο, το νησί της Πάρου θα αποκτήσει καλύτερη συνδεσιμότητα με την ηπειρωτική χώρα και το εξωτερικό και θα αποτελεί έναν ουσιαστικό συγκοινωνιακό κόμβο στην καρδιά των Κυκλάδων με δυνατότητα να προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται:

  • Η κατασκευή νέου κτιρίου αεροσταθμού συνολικής έκτασης περίπου 12.000 τ.μ. και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου αυτού και του εσωτερικού υπηρεσιακού οδικού δικτύου αεροδρομίου.
  • Η κατασκευή φυλακίου ασφαλείας και η δημιουργία μόνιμης εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων μέσης ημερήσιας παροχής λυμάτων.
  • Η κατασκευή επεκτεινόμενου δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών και επεκτεινόμενου διαδρόμου προσαπογειώσεων.
  • Η κατασκευή νέου πύργου ελέγχου και πυροσβεστικού σταθμού.
  • Η κατασκευή καταστημάτων αφορολόγητων ειδών – κυλικείων – γραφείων εμπορικής χρήσης και χώρων στάθμευσης οχημάτων.

Τα οφέλη

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, τα οφέλη που αναμένεται να προκύψουν από το έργο είναι:

  • η βελτίωση συνδεσιμότητας της Πάρου με την ηπειρωτική χώρα και το εξωτερικό,
  • η ιεύρυνση της τουριστικής αγοράς του εσωτερικού και του εξωτερικού,
  • η αύξηση της απασχόλησης με τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν τόσο κατά την εκτέλεση των έργων, όσο και κατά τη λειτουργία του αεροδρομίου.
  • η προσέλκυση νέων επενδύσεων στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας της ιδιαίτερης τοπικής φυσιογνωμίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή