Αθηνά Λινού για Πολυτεχνείο: Γιατί να χάσουμε έστω και δύο ανθρώπους;

Αθηνά Λινού για Πολυτεχνείο: Γιατί να χάσουμε έστω και δύο ανθρώπους;

«Είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση, το να χάσουμε, δεν σας λέω πολλούς, άλλους δύο ανθρώπους, γιατί; Μπορούμε να το κάνουμε με άλλους τρόπους»

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επέτειος του Πολυτεχνείου μπορεί και πρέπει να τιμηθεί με άλλους τρόπους, διαδικτυακά, δήλωσε η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

«Εγώ ήμουν φοιτήτρια την περίοδο του Πολυτεχνείου και το έζησα από πολύ κοντά. Ενώ ακούγαμε τα παιδιά να κάνουν έκκληση να μην κατέβει ο στρατός, ακούγαμε και τα τανκς να κατεβαίνουν. Ανατριχιάζω που το λέω», σημείωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Όπως πρόσθεσε, «αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι θα μπορούσαμε να τιμήσουμε και πρέπει να τιμήσουμε το Πολυτεχνείο με άλλους τρόπους, διαδικτυακούς τρόπους».

«Είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση, το να χάσουμε, δεν σας λέω πολλούς, άλλους δύο ανθρώπους, γιατί; Μπορούμε να το κάνουμε με άλλους τρόπους» συμπλήρωσε.

Μ. Χρυσοχοΐδης: Δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο – Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις

Νωρίτερα, σε δήλωσή του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι η πορεία για το Πολυτεχνείο δεν θα γίνει, όπως δεν έγινε παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου και για την 25η Μαρτίου, αλλά και όπως δεν γιορτάστηκε το Πάσχα.

«Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις, κανείς δεν έχει περισσότερα δικαιώματα από κάθε πολίτη που δεν έκανε Πάσχα ή 25η Μαρτίου» σημείωσε.

Όπως τόνισε, «απαγορεύεται φέτος η πορεία, η αστυνομία θα εφαρμόσει τον νόμο απαρέγκλιτα παντού», ενώ απηύθυνε έκκληση σε κόμματα, συλλογικότητες και πολίτες, τονίζοντας πως «δεν απειλούνται δικαιώματα, δεν υπάρχουν σχέδια κατά της ελεύθερης έκφρασης και της Δημοκρατίας».

Προσαγωγές σε Πολυτεχνείο και Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης στο Πολυτεχνείο και την Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Η αστυνομία προχώρησε σε 92 προσαγωγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η ηγεσία του ΕΜΠ αποφάσισε να κλειδωθούν τα ιστορικά κτίρια της οδού Πατησίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή