‘Εναν μαύρο μπακαλιάρο στην Ανω Γλυφάδα

‘Εναν μαύρο μπακαλιάρο στην Ανω Γλυφάδα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σουβλάκια, πίτσες και σάντουιτς, γιαπωνέζικο και ινδικό, μπέργκερ αλλά και μαγειρευτά, «τρέχουν» πάνω- κάτω στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης· πρωί, μεσημέρι και βράδυ, σε όλη την Ελλάδα η παράδοση κατ’ οίκον έχει πάρει φωτιά. Κανείς δεν περιμένει από την υπηρεσία ντελίβερι να σώσει την παρτίδα του κλάδου της εστίασης, κάποιους επιχειρηματίες όμως, θα τους βοηθήσει να κρατήσουν το κεφάλι τους έξω από το νερό διατηρώντας ζωντανή την ελπίδα.

Η πανδημία αλλάζει πολλά δεδομένα στην εστίαση και δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα όπου το ενδιαφέρον είναι ότι ακόμη και μαγαζιά που δεν έχουν στηθεί με τη λογική του ντελίβερι, προσπαθούν να το εφαρμόσουν, θεωρώντας ότι δεν αποτελεί μόνο μια λύση ανάγκης, αλλά μπορεί να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες. Γι’ αυτό και επενδύουν προς αυτή την κατεύθυνση. 

Θα σκεφτόταν ποτέ κανείς ότι ακριβά και πολυβραβευμένα εστιατόρια θα ξεκινούσαν παραδόσεις στο σπίτι με πολυτελή αυτοκίνητα και εκπαιδευμένο προσωπικό; Κι όμως. Αυτή η υπηρεσία που μέχρι πρόσφατα αφορούσε κυρίως πιτσαρίες και σουβλατζίδικα, τώρα έχει υιοθετηθεί και από εστιατόρια όπως το «Matsuhisa Athens». Μπορεί να μη βρίσκεσαι στο ομορφότερο σημείο της Αττικής Ριβιέρας, τουλάχιστον δεν στερείσαι τον μαύρο μπακαλιάρο του σεφ Nobu – αν υποθέσουμε ότι δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτόν. Θα μου πείτε, πόσοι έχουν τέτοιο στερητικό; Υπάρχει ένα κοινό, αλλά ας μην περιορίσουμε τη σκέψη μας μόνο στο δίπτυχο «σουβλατζίδικο – Matsuhisa». Στον ενδιάμεσο χώρο κινούνται πολλές επιχειρήσεις εστίασης που επανασχεδιάζουν τη φιλοσοφία και τη λειτουργία τους στις βάσεις που έχει θέσει ο κορωνοϊός. 

Νέες συνθήκες, νέα δεδομένα λοιπόν. Φαίνεται ότι με την πανδημία και τον εγκλεισμό μας στο σπίτι, που ίσως κρατήσει περισσότερο από το αναμενόμενο, το ντελίβερι θα μπει περισσότερο στη ζωή μας. Δεν είναι απαραίτητο αυτό να αφορά μόνο φαγητό πρόχειρο και εύκολο. 

Οι συγκυρίες δημιουργούν χώρο και για «παίκτες» που παραδοσιακά σνόμπαραν αυτή την πρακτική. Ολα αυτά, σε συνδυασμό με τις ανακατατάξεις που αναπόφευκτα θα δούμε, αλλάζουν την εστίαση. Το πώς ήταν πριν από την πανδημία το γνωρίζουμε, το μετά παραμένει άγνωστο. Το βέβαιο είναι πως θα είναι κάτι τελείως διαφορετικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή