Προς κλείσιμο τα δημοτικά σε όλη τη χώρα
ΣΧΟΛΕΙΑ

Προς κλείσιμο τα δημοτικά σε όλη τη χώρα

1' 1" χρόνος ανάγνωσης

«Λουκέτο» και στα δημοτικά σχολεία στο σύνολο της χώρας αναμένεται να ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το Σάββατο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Το ζήτημα τέθηκε επί τάπητος σε πολύωρη τηλεδιάσκεψη το απόγευμα της Πέμπτης και, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων ήταν κλείσιμο σε όλη τη χώρα, παρά το γεγονός ότι εξετάστηκε και το ενδεχόμενο το μέτρο να περιοριστεί προσώρας μόνο στις περισσότερο επιβαρυμένες περιφέρειες, όπως η Θεσσαλονίκη και Αττική.

Με δεδομένο, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση σε όλη την περίοδο της πανδημίας ευθυγραμμίζεται με τις εισηγήσεις των επιστημόνων, το καθολικό «λουκέτο» προκρίνεται ως τελική απόφαση.

Η κ. Κεραμέως – η οποία αρχικά είχε διαρρεύσει ότι θα ανακοίνωνε τα μέτρα στην τακτική ενημέρωση της Παρασκευής, ωστόσο η μαραθώνια σύσκεψη δεν επέτρεψε τη λήψη απόφασης εγκαίρως – θα συγκεκριμενοποιήσει το Σάββαταο τη νέα δέσμη μέτρων και σε ό,τι αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τις δομές ειδικής αγωγής.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, ο δείκτης μεταδοτικότητας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση παραμένει χαμηλός, ωστόσο το μέτρο κρίνεται απαραίτητο για να μειωθούν οι μετακινήσεις των γονέων κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και η κίνηση σε μικρά καταστήματα (περίπτερα, καφέ κ.α.) γύρω από τα σχολεία. 

Διαβάστε επίσης: Ανοιχτά ή κλειστά σχολεία; Τι συμβαίνει ανά την Ευρώπη