Ένταση και προσαγωγές στην πλατεία Εξαρχείων

Ένταση και προσαγωγές στην πλατεία Εξαρχείων

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τέσσερις προσαγωγές προχώρησε απόψε η ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια, ενώ επέβαλε πρόστιμα σε εννέα άτομα στην ίδια περιοχή, για παραβίαση των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση ατόμων που διαμαρτυρήθηκαν για τις αστυνομικές επιχειρήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα, νωρίς το απόγευμα, στο Πολυτεχνείο και στην Πολυτεχνειούπολη, για την εκκένωση των χώρων.

Υπενθυμίζεται, ότι από τον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου προσήχθησαν 68 άτομα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ από την Πολυτεχνειούπολη 24.

Εκκένωση και προσαγωγές

Ταυτόχρονη επιχείρηση εκκένωσης του χώρου του Πολυτεχνείου και της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου πραγματοποίησαν δυνάμεις των ΜΑΤ νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής. Η αστυνομία προχώρησε σε 92 προσαγωγές. Από το ιστορικό κτίριο του ΕΜΠ προσήχθησαν 68 άτομα, ενώ από του Ζωγράφου 24. Όλοι οδηγήθηκαν στην Υποδιέυθυνση Κρατικής Ασφαλείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 68 προσαγωγές από ΕΜΠ οι 38 είναι γυναίκες. 

Θεσσαλονίκη

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου. Στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων και προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εισόδου ατόμων στις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ, αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε σημεία περιμετρικά του πανεπιστημιακού κάμπους, ενώ παράλληλα, διενεργούνται έλεγχοι σε πεζούς και οχήματα για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού.

Το ΑΠΘ θα μείνει κλειστό στις 16 και 17 Νοεμβρίου, όπως αποφάσισαν οι πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, απόφαση που στηρίζεται στην κρισιμότητα της επιδημιολογικής κατάστασης στην πόλη. Το θέμα του Πολυτεχνείου συζητήθηκε σε πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Σε δηλώσεις του ο κ. Χρυσοχοϊδης είχε ξεκαθαρίσει ότι φέτος λόγω της πανδημίας δεν θα πραγματοποιηθούν πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή