Αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων σε Θεσσαλονίκη – Λάρισα ζητεί η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων σε Θεσσαλονίκη – Λάρισα ζητεί η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πλήρη αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα ζητεί η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων λόγω της επιδημιολογικής έξαρσης που παρατηρείται στις παραπάνω περιοχές.

Η Ένωση  εκφράζει την ανησυχία της για την επάρκεια των μέτρων που έχουν ληφθεί στα δικαστήρια των δύο περιοχών, καθώς, όπως επισημαίνει, η λειτουργία τους με το υπάρχον πλαίσιο ευνοεί καθημερινά το συνωστισμό πολιτών και παραγόντων της δίκης.

«Ήδη χτες (Παρασκευή 13.11.2020) αποστείλαμε στον ΕΟΔΥ αίτημα για την άμεση διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων για Covid-19 στην είσοδο των τριών μεγαλύτερων Δικαστηρίων των Αθηνών (Εφετείο, Πρωτοδικείο και Ειρηνοδικείο) καθώς και στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ώστε να υπάρξει αποτύπωση της πραγματικής εικόνας και του μεγέθους του προβλήματος. Η Δικαιοσύνη δεν έχει παύσει να λειτουργεί, ούτε πρόκειται να παύσει. Είναι όμως πλέον φανερό ότι σε συνθήκες ακραίας επιδημιολογικής έξαρσης προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η υγεία όλων» τονίζει σε ανακοίνωσή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή