Τι συνέβη στα Σεπόλια – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Τι συνέβη στα Σεπόλια – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

1' 48" χρόνος ανάγνωσης

Σε πέντε συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. στα Σεπόλια, για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το μεσημέρι, ανημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου, στον σταθμό μετρό Σεπολίων, ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ» πετώντας εναντίον τους πέτρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Τα άτομα αυτά διέφυγαν από το σημείο και ένα από αυτά συνελήφθη σε κοντινή απόσταση, έξω από πολυκατοικία, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για 24χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για σωματικές βλάβες, απείθεια, αντίσταση, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και των διατάξεων περί κορωνοϊού.

Βάσει της ανακοίνωσης της ΕΛΑΣ, μετά τη σύλληψη του 24χρονου, ομάδα περίπου 40 ατόμων, μεταξύ των οποίων και οικεία του πρόσωπα, πήγαν έξω από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, όπου προπηλάκισαν, εξύβρισαν και επιχείρησαν να τραυματίσουν με χρήση σωματικής βίας και πετώντας μεταλλικά αντικείμενα σε αστυνομικούς.

Ακολούθησε η σύλληψη τεσσάρων ατόμων, μεταξύ των οποίων και δύο οικεία πρόσωπα του 24χρονου, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, εξύβριση, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ένας από τους συλληφθέντες, όπως τονίζει η ΕΛ.ΑΣ., με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος, καθώς νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, με παθολογικά αίτια. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από δικηγόρο, ο πατέρας του 24χρονου είναι καρδιοπαθής και υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο. Παρελήφθη λιπόθυμος από ασθενοφόρο έξω από το Α.Τ. Κολωνού.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών και όπως καταγγέλλει το περιβάλλον της οικογένειας, η μητέρα του 24χρονου νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό έχοντας χτυπηθεί, ενώ δεν αντιμετωπίζει κάποια κατηγορία. Σύμφωνα με καταγγελίες των συλληφθέντων, που υποβλήθηκαν γραπτώς, η αδερφή του 24χρονου φέρεται να ξυλοκοπήθηκε και να σύρθηκε μέσα στο τμήμα. 

Κατά τις καταγγελίες, εντός του τμήματος παρενέβη οικογενειακός φίλος της οικογένειας που συνελήφθη και οποίος φέρεται να δέχθηκε επίσης γροθιά στο πρόσωπο από αστυνομικό. Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, συνελήφθη και ένας φίλος του φοιτητή, ο οποίος τραβούσε βίντεο με τη σύλληψη πατέρα και κόρης.