Δεν θα κλείσουν τα εκτροφεία μινκ στη Δυτική Μακεδονία

Δεν θα κλείσουν τα εκτροφεία μινκ στη Δυτική Μακεδονία

Οικονομική ενίσχυση ύψους 3 εκατ. στους παραγωγούς

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν θα ανασταλεί η λειτουργία μονάδων εκτροφής μινκ, μετά τα κρούσματα που καταγράφηκαν στη Δυτική Μακεδονία και τη θανάτωση 2.500 γουνοφόρων ζώων.

Το παραπάνω έκανε γνωστό, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης.

Αναλυτικότερα, μετά τους έλεγχους που έγιναν από τις αρμόδιες υπηρεσίες διαπιστώθηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε Κοζάνη, Γρεβενά και Καστοριά.

Όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός, τηρείται πλήρως το υγειονομικό πρωτόκολλο κι εκεί όπου διαπιστώθηκαν κρούσματα Covid-19 έχουν ήδη γίνει επανέλεγχοι. Mάλιστα, μέχρι τέλος της εβδομάδας αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών δειγμάτων.

«Στην περίπτωση που υπάρχει διαπιστωμένο κρούσμα κορωνοϊού παρακολουθούνται στενά και ελέγχονται όλες οι συγκεκριμένες φάρμες εκτροφής γουνοφόρων ζώων» επεσήμανε ο κ. Βορίδης.

Επίσης, τόνισε ότι τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα βιοασφάλειας κι όταν υπάρχει κάτι ύποπτο, δεν υπάρχει η παραμικρή ολιγωρία σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που ακολουθείται.

«Αμέσως μόλις υπάρξει ζήτημα ύποπτου κρούσματος ή θανάτου ξεκινά η προβλεπόμενη διαδικασία, γίνεται καταγραφή όλων των θηλαστικών και ενημερώνονται όλες οι αρμόδιες Αρχές και αρχίζουν οι έλεγχοι» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι -όπως διαβεβαίωσε ο ίδιος- θα δοθούν 3 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς μινκ για την οικονομική ενίσχυσή τους, λόγω της ζημιάς που υπέστησαν από τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή