Τηλεκπαίδευση: Πρεμιέρα με τεχνικά προβλήματα και στα δημοτικά

Τηλεκπαίδευση: Πρεμιέρα με τεχνικά προβλήματα και στα δημοτικά

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετ’ εμποδίων η έναρξη των μαθημάτων της τηλεκπαίδευσης στα δημοτικά σχολεία, με αναφορές προβλημάτων σε περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, παρατηρήθηκε δυσκολία των δασκάλων να συνδεθούν με τη διαδικτυακή πλατφόρμα ηλεκτρονικών μαθημάτων. Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετώπισαν και μαθητές.

Όπως μετέδωσε το ΣΚΑΪ, δεν ήταν δυνατή η σύνδεση μέσω των πλοηγών Chrome ή Firefox, χωρίς να ισχύει το ίδιο και για τον Explorer της Microsoft.

Τι λέει το υπουργείο

Σχετικά με το ζήτημα, άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας αναφέρει ότι περισσότερα από 47.000 τμήματα δημοτικού και νηπιαγωγείου είναι συνδεδεμένα αυτή τη στιγμή και πραγματοποιούν τηλε-εκπαίδευση. Ο παραπάνω αριθμός αντιστοιχεί σε περίπου 700.000 μαθητές.

Όσο για περιπτώσεις που αναφέρουν προβλήματα στη σύνδεση με την πλατφόρμα του webex, πηγές του υπουργείου Παιδείας τις χαρακτήρισαν «μεμονωμένες» και επισήμαναν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κεντρικά, ούτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ούτε στην πλατφόρμα webex.

Αντίστοιχα προβλήματα πρόσβασης είχαν σημειωθεί και κατά την έναρξη των διαδικτυακών μαθημάτων σε Γυμνασια και Λύκεια, με κατάρρευση του συστήματος κατά την πρώτη ημέρα της ηλεκτρονικής διδασκαλίας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή