Ιπποκράτειο: Μάχη για να μην διασωληνωθεί μωρό με κορωνοϊό

Ιπποκράτειο: Μάχη για να μην διασωληνωθεί μωρό με κορωνοϊό

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγώνα για να μην διασωληνωθεί ένα μωρό, θετικό στον κορωνοϊό, έδωσε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Την αποκάλυψη έκανε εθελόντρια νοσηλεύτρια, μιλώντας σε δημοσιογράφους. Όπως είπε, το παιδάκι -ηλικίας 22 μηνών- δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα υγείας, ενώ στο νοσοκομείο νοσηλεύονται ακόμη έξι παιδιά με covid-19, ηλικίας έως 16 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη 10 εθελόντριες νοσηλεύτριες, από την Κρήτη, οι οποίες έχουν εξειδίκευση σε περιστατικά που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με σκοπό να βοηθήσουν στη μάχη που δίνει η πόλη για την αναχαίτιση του ιού. Φτάνοντας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», οι 10 γυναίκες δήλωσαν αποφασισμένες να μείνουν για όσο χρειαστεί.

Συνολικά 40 νοσηλεύτριες πρόκειται να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη, με τη διαδικασία της επίταξης από την Πελοπόννησο, την Άρτα, τα Ιωάννινα και την Κομοτηνή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή