Δίπλα σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη

Δίπλα σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τζώρτζια Σταυροπούλου, διευθύντρια μάρκετινγκ 
της LG Electronics Hellas, και η Δήμητρα Κουντουριώτη, Επιχειρησιακή Διευθύντρια της ithaca, μιλούν για την ενίσχυση της πρωτοβουλίας Ithaca Laundry με την οποία υποστηρίζονται άστεγοι συμπολίτες μας.

Ποιος είναι ο ρόλος της LG στην ενίσχυση της πρωτοβουλίας της Ithaca; Πού βρίσκεται και τι έχει καταφέρει μέχρι σήμερα;

Τζ. Σταυροπούλου – Είναι σημαντικό για τις εταιρείες να συμμετέχουν ενεργά σε δράσεις που προσφέρουν στην τοπική κοινωνία όπου δραστηριοποιούνται, στοχεύοντας έτσι με τον δικό τους τρόπο στο να διευκολύνουν ή να επιλύουν κοινωνικά ζητήματα. Για αυτό στην LG Ελλάς με ευαισθησία και σεβασμό στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άστεγοι, επικροτούμε την υπέροχη πρωτοβουλία της ομάδας Ithaca και την στηρίζουμε ενεργά από την πρώτη στιγμή – το 2016- παρέχοντας όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για το πλύσιμο και στέγνωμα των ρούχων των αστέγων. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Είναι Ωραίο να Συμμετέχεις» που υλοποιούμε, είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι που η ΜΚΟ έχει καταφέρει με τη βοήθειά μας να εξυπηρετήσει πάνω από 6.500 ωφελούμενους σε 11 σημεία λειτουργίας με τα LG πλυντήρια και στεγνωτήρια να έχουν πλύνει πάνω από 83.000 κιλά ρούχων. 

Ποιο είναι το πιο σημαντικό επίτευγμα που έχει καταφέρει η οργάνωση Ithaca μαζί με την LG στα 4 χρόνια δράσης της; Πέρα από το κινητό βαν-πλυντήριο, ποιες άλλες δράσεις έχετε υλοποιήσει; 

Τζ. Σταυροπούλου – Ξεκινήσαμε με την παραχώρηση δύο πλυντηρίων και δύο στεγνωτηρίων για τον εξοπλισμό του ειδικά διαμορφωμένου βαν, προχωρήσαμε στη δημιουργία των 2 πρώτων θέσεων εργασίας στην οργάνωση, ενώ κάθε χρόνο πραγματοποιούμε επιπλέον δωρεές με kits που περιλαμβάνουν sleeping bags, σκουφιά, γάντια, κασκόλ και ισοθερμικά ρούχα και κάλτσες. Φέτος είμαστε στην ευχάριστη θέση ως Μεγάλος Χορηγός της Ithaca να ανακοινώσουμε ότι εξοπλίσαμε το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων με 5 πλυντήρια και 5 στεγνωτήρια  συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο στο σημαντικό έργο της Ithaca. 

Δίπλα σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη-1

Οι αφανείς ήρωες: ποιοι βρίσκονται πίσω από την καθημερινή λειτουργία του Ithaca laundry;

Δ. Κουντουριώτη – Φυσικά τίποτα άλλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό αν δεν υπήρχαν οι εθελοντές καθώς και οι εργαζόμενοι των οποίων η συνεισφορά και η βοήθειά τους είναι πολύτιμα εφόδια για την εύρυθμη λειτουργία της οργάνωσης. Παράλληλα και οι χορηγοί, όπως η LG Ελλάς, είναι απαραίτητοι κρίκοι επιτυχίας. Συγκεκριμένα η LG Ελλάς αποτέλεσε την πρώτη εταιρεία η οποία πίστεψε στο όραμα των δημιουργών της Ithaca για την δημιουργία ευκαιριών σε ανθρώπους που υφίστανται έντονα τον κοινωνικό αποκλεισμό, παρέχοντάς τους πρόσβαση σε υπηρεσίες καθαριότητας. Η παραχώρηση των συγκεκριμένων συσκευών, στην έναρξη της συνεργασίας μας,  μας βοήθησε να ολοκληρώσουμε γρήγορα την κατασκευή της κινητής μονάδας αλλά και μέσα στα χρόνια της στήριξής τους έχουμε πραγματοποιήσει ουσιαστικές δράσεις δίνοντας πολύτιμη βοήθεια στους συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Η LG Ελλάς δεν περιορίστηκε στη δωρεά του απαραίτητου εξοπλισμού, καθώς μέσα από την υποστήριξη της δημιουργηθηκαν και οι πρώτες θέσεις εργασίας στην ομάδα μας.

Τζ. Σταυροπούλου – Είναι γεγονός ότι οι καταναλωτές πλέον είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι και συνειδητοποιημένοι. Για να αγαπήσουν ή να συνδεθούν με ένα brand πρέπει οι αξίες που πρεσβεύει να ταιριάζουν με τις δικές του. Οπότε το ‘στοιχείο’ που κινητοποιεί τη συμμετοχή των πολιτών είναι όταν αντιλαμβάνονται τον απώτερο σκοπό και την ουσιαστική σχέση εμπιστοσύνης που θέλει να προσφέρει ένα brand μέσα από μία δράση ΕΚΕ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή