Προθεσμία για την Τρίτη έλαβε ο 27χρονος κατηγορούμενος για συμμετοχή στο Ι.Κ.

Προθεσμία για την Τρίτη έλαβε ο 27χρονος κατηγορούμενος για συμμετοχή στο Ι.Κ.

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον ανακριτή οδηγήθηκε τη Δευτέρα ο 27χρονος Σύρος υπήκοος, ο οποίος είχε συλληφθεί την Πέμπτη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος. Ο 27χρονος ζήτησε νέα προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί την Τρίτη.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε την προθεσμία προκειμένου να διοριστεί συνήγορος υπεράσπισής του, καθώς δεν έχει δικηγόρο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εναντίον του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία από δόλο ως τρομοκρατική πράξη.

Ο 27χρονος είχε έρθει στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2018 και διέμενε την τελευταία περίοδο στη δομή του Ελαιώνα, μαζί με την έγκυο σύζυγό του και τέσσερα παιδιά τους.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο 27χρονος δεν ήταν άγνωστος στην Αστυνομία, καθώς τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής γνώριζαν ότι στο YouTube υπήρχε αναρτημένο βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν με μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να χτυπούν αιχμαλώτους. 

Ο κατηγορούμενος φέρεται να ομολόγησε πως ήταν ενταγμένος στον ISIS, ενώ σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, αποχώρησε από την τρομοκρατική οργάνωση το 2018.

Δύο είναι τα σενάρια που φέρεται να επέσπευσαν τη σύλληψή του. Βάσει του πρώτου, φέρεται να είχε διαπληκτισμό εντός της δομής, όταν αλλοδαποί τον κατηγόρησαν πως αθέτησε κάποια δέσμευσή του, ενώ κατά το δεύτερο σενάριο, προσήχθη καθώς φέρεται να προέτρεψε σε εμπρησμό της δομής.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του μήνα είχε συλληφθεί στην Τρίπολη 27χρονος υπήκοος Τατζικιστάν, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή