Τον Δεκέμβριο οι προκηρύξεις για τις προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

Τον Δεκέμβριο οι προκηρύξεις για τις προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να εκδοθούν οι αρχικές προκηρύξεις και στις αρχές του 2021 να καταταχθούν οι πρώτοι 1.600 επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠΟΠ) και 1.000 οπλίτες βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ) στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εξαγγείλει την πρόσληψη στις Ενοπλες Δυνάμεις 15.000 ανδρών και γυναικών σε ορίζοντα πενταετίας.

Παράλληλα, προκειμένου να ενισχυθεί ο θεσμός των ΟΒΑ προτάθηκε η τροποποίηση του ορίου ηλικίας όσων ΟΒΑ επιθυμούν να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι στο θεσμό των ΕΠΟΠ (31ο αντί 28ο έτος), αλλά και επιπλέον μοριοδότηση για την επιλογή τους ως ΕΠΟΠ. Με την ρύθμιση αυτή, οι Ε.Δ. κερδίζουν την ένταξη στον υπ’ όψη θεσμό προσωπικού το οποίο είναι ήδη εκπαιδευμένο και επιχειρησιακά έτοιμο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ο Δεκέμβριος θα είναι ο μήνας που θα δημοσιευθούν οι προκηρύξεις για την πρόσληψη του νέου προσωπικού, το οποίο στα μέσα του 2021 θα παρουσιαστεί και θα ενισχύσει τις μονάδες και τις υπηρεσίες των Ε.Δ.

Ταυτόχρονα βρίσκεται σε τελικό στάδιο έγκρισης και υπογραφής της σχετικής ΚΥΑ η αύξηση των εισακτέων στα ΑΣΕΙ και στα ΑΣΣΥ για το ακαδημαϊκό έτος 2021.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή