Γιάννης Αντετοκούνμπο, άνθρωπος με μνήμη

Γιάννης Αντετοκούνμπο, άνθρωπος με μνήμη

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λένε ότι οι μεγαλύτερες αγαθοεργίες γίνονται πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς αυτό αποδεικνύει -χωρίς δεύτερες σκέψεις- τις πραγματικές προθέσεις, τη γνήσια ανυστεροβουλία του ανθρώπου που προσφέρει εθελοντικά.

Στην εποχή μας, ωστόσο, τίποτα δεν μένει κρυφό ή τέλος πάντων είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγεις από την προσοχή των social media, πολλώ δε μάλλον εάν βλέπεις τον κόσμο από τα 2 μέτρα και 11 εκατοστά του ύψους σου και -ειδικότερα- αν είσαι ο καλύτερος παίκτης του NBA.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εκτός από σούπερ σταρ του μπάσκετ είναι κι ένας άνθρωπος με μνήμη. Δεν ξεχνά τη ρίζα του, δεν λησμονεί τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, δεν βγάζει από το μυαλό του τους παλιούς του γείτονες στα Σεπόλια.

Κι είναι ένας άνθρωπος με κοινωνικά αντανακλαστικά και ευαισθησίες. Στις δύσκολες αυτές εποχές της πανδημίας, ο Γιάννης, μαζί με την οικογένεια του, ψώνισε αγαθά πρώτης ανάγκης και τα μοίρασε στα Σεπόλια και την εκκλησία του Αγίου Μελετίου. Κούτες ολόκληρες, μαζί με άφθονη και αφειδώλευτη αγάπη.

Την ίδια στάση είχε τηρήσει και μετά τις πλημμύρες στην Καρδίτσα, όταν, μαζί με τα αδέρφια του, έστειλε είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες.

Η χθεσινοβραδινή κίνηση του Γιάννη στα Σεπόλια δεν θα γινόταν γνωστή αν δεν το αποκάλυπτε η κυρία Αλεξία Κοζιονά με μια φωτογραφία στο Facebook και λεζάντα: «Ο Γιάννης πριν λίγο μοίρασε κούτες τροφίμων στην εκκλησία του Αγίου Μελετίου. Απίστευτες ποσότητες και χωρίς να καλέσει καμία κάμερα. ΑΝΘΡΩΠΟΣ».

Ο ίδιος θέλησε να το κρατήσει κρυφό, διότι -αν μη τι άλλο- καμία ανάγκη δημοσιότητας δεν έχει. Κι όμως, ευτυχώς που έγινε γνωστό, καθώς εκτός από παίκτης-πρότυπο αυτός ο τόσο ταλαντούχος άνθρωπος αποδεικνύεται και πρότυπο ανθρώπου. Ωραίου ανθρώπου!

Γιάννης Αντετοκούνμπο, άνθρωπος με μνήμη-1
Γιάννης Αντετοκούνμπο, άνθρωπος με μνήμη-2
Γιάννης Αντετοκούνμπο, άνθρωπος με μνήμη-3
Γιάννης Αντετοκούνμπο, άνθρωπος με μνήμη-4

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή