Δράση αναδιανομής υπολογιστών για τηλεκπαίδευση

Δράση αναδιανομής υπολογιστών για τηλεκπαίδευση

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια δεύτερη «ζωή» σε φορητούς υπολογιστές που βρίσκονται σε αχρηστεία φιλοδοξεί να δώσει ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΛΛΛΑΚ), προκειμένου να καταστεί η τηλεκπαίδευση εφικτή για όλους.

«Αρχικά απευθύνουμε έκκληση σε όσους έχουν φορητούς υπολογιστές που δεν χρησιμοποιούν να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα στην ιστοσελίδα μας, όπου θα δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται να δανείσουν ή να χαρίσουν τη συσκευή τους» εξηγεί ο πρόεδρος του, Καθηγητής κ. Διομήδης Σπινέλλης, που ενορχηστρώνει την εθελοντική δράση αναδιανομής υπολογιστών.

«Εν συνεχεία, τεχνικοί θα αναλάβουν υπό την καθοδήγησή μας την εγκατάσταση λογισμικών ανοιχτού κώδικα, που είναι συμβατά με υπολογιστές παλαιάς τεχνολογίας» προσθέτει ο ίδιος, που θεωρεί ότι η όλη επιχείρηση μπορεί να ολοκληρωθεί σε έναν μήνα.

«Από τις πρώτες κιόλας ώρες 100 άτομα εκδήλωσαν ενδιαφέρον» καταλήγει, «η διανομή θα γίνει σε όσους χρειάζονται τις συσκευές, με προτεραιότητα τις πολυμελείς οικογένειες».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή