Δίωξη σε 22χρονο για τη δολοφονία νεαρού στις Σπέτσες

Δίωξη σε 22χρονο για τη δολοφονία νεαρού στις Σπέτσες

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε χθες ο νεαρός Β. Μπ., ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο ενός 26χρονου, την 21η Νοεμβρίου, στις Σπέτσες. Χθες το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιά, ο οποίος του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η δολοφονία έγινε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 26χρονος εντοπίστηκε σε περιφερειακό δρόμο του νησιού, αιμόφυρτος και πεσμένος δίπλα στο μηχανάκι του. Τον βρήκαν κάτοικοι του νησιού και τον μετέφεραν στο τοπικό ιατρείο, θεωρώντας προφανώς ότι ο βαρύς τραυματισμός του οφείλεται σε πτώση από τη μηχανή. Λίγη ώρα αργότερα κατέληξε συνεπεία της αιμορραγίας. Η σορός του μεταφέρθηκε στον Πειραιά για ιατροδικαστική εξέταση. Κατά τη διαδικασία, διαπιστώθηκε ότι τα τραύματά του δεν οφείλονταν σε πτώση αλλά σε χτύπημα από αιχμηρό αντικείμενο –πιθανότατα μαχαίρι– στην κοιλιά. Για το εύρημα της ιατροδικαστικής εξέτασης ενημερώθηκε το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Από μαρτυρίες κατοίκων του νησιού που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί φέρεται να προέκυψε ότι δράστης και θύμα ήταν γνωστοί μεταξύ τους, καθώς και ότι το βράδυ του Σαββάτου οι δύο νεαροί διαπληκτίστηκαν.

Στη διάρκεια του καβγά, ο 22χρονος φέρεται αρχικά να καταδίωξε κρατώντας πιστόλι και στη συνέχεια να τραυμάτισε με μαχαίρι στην κοιλιά τον 26χρονο, ο οποίος λίγη ώρα αργότερα κατέληξε. Το θύμα είναι μόνιμος κάτοικος Σπετσών, ενώ ο 22χρονος είχε ταξιδέψει μαζί με την οικογένειά του στις Σπέτσες, όπου διατηρούν παραθεριστική κατοικία, προκειμένου να περάσουν εκεί τις ημέρες της καραντίνας.

Σημειώνεται ότι στο σπίτι του φερομένου ως δράστη βρέθηκε, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μία καραμπίνα ρεπλίκα, καθώς επίσης ένα μαχαίρι και ένα στιλέτο. Μέσω του συνηγόρου του, Χρήστου Μυλωνόπουλου, αρνείται τις κατηγορίες. Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε μέσω του συνηγόρου Σπύρου Δημητρίου η οικογένεια του θύματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή