Μείωση κρουσμάτων στο βάθος του τούνελ – Ισχυρές πιέσεις στις ΜΕΘ

Μείωση κρουσμάτων στο βάθος του τούνελ – Ισχυρές πιέσεις στις ΜΕΘ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού έχει αρχίσει να παρατηρείται στο σύνολο της χώρας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Πιστεύουμε ότι από την επόμενη εβδομάδα η μείωση θα είναι αρκετά μεγάλη», σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι «βασικός παράγοντας είναι να δούμε ότι πέφτουν οι διασωληνωμένοι».

«Προφανώς το δεύτερο κύμα ήταν πιο σφοδρό, γιατί τώρα μπαίνουμε στο χειμώνα ενώ πέρυσι ήμασταν στην άνοιξη και πηγαίναμε σιγά προς το καλοκαίρι», επισήμανε ο κ. Αρκουμανέας.

«Η Αττική πηγαίνει καλά. Στη Θεσσαλονίκη βλέπουμε μια σταδιακή μείωση από την σταθεροποίηση που είχαμε», ανέφερε. 

Πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών από τη Β. Ελλάδα στην Αθήνα

Παρόλα αυτά, η πίεση που ασκεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού στο σύστημα υγείας της χώρας είναι πρωτόγνωρη, με τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ να αυξάνεται διαρκώς και να αγγίζει πλέον τους 600.

Σημειώνεται ότι τρεις ασθενείς με κορωνοϊό από τη Δράμα μεταφέρονται με ειδική πτήση σε νοσοκομεία της Αθήνας, μέσα σε ειδικές κάψουλες.

Πρόκειται για δύο 76χρονους και ένας 75χρονο που νοσούν βαριά. Οι τρεις ασθενείς θα διακομιστούν στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία και «Αττικόν».

«Τραγική» η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας

Επιπλέον, η πρόεδρος των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, Παρθένα Κιόρτεβε, χαρακτήρισε την κατάσταση «τραγική».

Σύμφωνα με την ίδια, οι ΜΕΘ έχουν γεμίσει, ασθενείς διασωληνώνονται σε χειρουργεία ενώ άλλοι ασθενείς διακομίζονται σε Σέρρες, Αλεξανδρούπολη και Καβάλα.

Όπως επεσήμανε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, θα χρειαστεί να γίνει αεροδιακομιδή και άλλων ασθενών.

Ανέφερε ότι το νοσοκομείο της Δράμας πλήττεται περισσότερο σε σχέση με νοσοκομεία άλλων νομών και δεν επαρκούν οι γιατροί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, αν συνεχιστεί η πίεση στο σύστημα υγείας θα πεθαίνει κόσμος με απλά νοσήματα, γιατί δεν υπάρχουν κρεβάτια σε νοσοκομεία για να νοσηλευτεί.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «οι αριθμοί εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα σε πολύ μικρό χρόνο και γίνεται αντιληπτός κι ένας άλλος κίνδυνος. Αν όλες οι κλίνες νοσηλείας που διαθέτει η χώρα μας, καταληφθούν με ασθενείς που πάσχουν από κορωνοϊό, τότε ασθενείς που πάσχουν από άλλα, απλά πράγματα θα βρίσκονται προ αδιεξόδου αδικαιολόγητα. Θα υπάρχει ένας άνθρωπος που θα έχει σκωληκοειδίτιδα και η οποία θεραπεύεται απόλυτα και θα βρίσκεται σε αδιέξοδο. Μπορεί να χάνονται άνθρωποι από άλλα, απλά νοσήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή