Αίτημα αναβάθμισης κατηγοριών για τη φωτιά στο Μάτι

Αίτημα αναβάθμισης κατηγοριών για τη φωτιά στο Μάτι

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην αναβάθμιση της κατηγορίας από πλημμέλημα σε κακούργημα για κάποιους από τους υπεύθυνους για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, κυρίως στελέχη της Πυροσβεστικής, ζητεί μέσω του δικηγόρου της Βασίλη Καπερνάρου, η Βαρβάρα Φύτρου που έχασε αγαπημένα της πρόσωπα από την πύρινη λαίλαπα. Οπως αναφέρει στην αίτησή της, που κατατέθηκε στον ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη, ο οποίος διενεργεί τις ανακρίσεις για την τραγική αυτή υπόθεση με τους 102 νεκρούς, έχουν γίνει προσπάθειες συγκάλυψης των ευθυνών για στελέχη τη Πυροσβεστικής που φέρουν ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα, με σκοπό να μη λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

Μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι δύο χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά υπογράφτηκε σύμβαση για τη συντήρηση των ψηφιακών και καταγραφικών φωνής του ΕΣΚΕ που απέκλεισε κάθε ενδιαφερόμενο από την πρόσβαση στα αποδεικτικά στοιχεία για τη διαχείριση της πυρκαγιάς.

Να τι υποστηρίζει μέσω του συνηγόρου της η Βασιλική Φύτρου: «Είναι δεδομένο ότι έως και  5.5.2020, δηλαδή την παραμονή υπογραφής της συγκεκριμένης σύμβασης, βρίσκονταν άθικτα τα αποδεικτικά στοιχεία των τηλεφωνικών κλήσεων και των περιεχομένων αυτών της 23.7.2018 μεταξύ συγκατηγορουμένων και μαρτύρων και ελεύθερα προσβάσιμα στον κάθε δικαιούμενο από τον νόμο. Πλέον, είναι προφανές ότι υπό τους ανωτέρω όρους υπεγράφη η αφαίρεση / αλλαγή των καταγεγραμμένων τηλεφώνων και η αλλαγή των σκληρών δίσκων αποθήκευσης υλικού. Δηλαδή, υπέγραψαν την εξαφάνιση των στοιχείων απόδειξης των εγκληματικών τους ενεργειών εκείνης της ημέρας».

Επιπλέον, καταγγέλλει ότι πλαστογραφήθηκε το ημερολόγιο της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος (ΥΕΜΠΣ), καθώς εκ των υστέρων φέρεται να προστέθηκε η φράση «Μετάβαση στον Νέο Βουτζά 37 ρίψεις». Για τη θεμελίωση καταγγελίας της επικαλείται τις καταθέσεις που έχουν δώσει δύο πιλότοι, οι οποίοι ξεκάθαρα έχουν πει ότι η προσθήκη αυτή δεν έχει γίνει από τους ίδιους, καθώς δεν αναγνωρίζουν τον γραφικό τους χαρακτήρα. Στην αίτησή της μάλιστα αναφέρεται και το όνομα του προσώπου που εκτιμάται ότι εκμεταλλευόμενο το αξίωμά του πλαστογράφησε το δημόσιο αυτό έγγραφο. Αυτό, όπως λέει η κ. Φύτρου, «δεν είναι η απόδειξη, τουλάχιστον τέλεσης πράξεων συγκάλυψης των διαπραχθεισών από αυτόν και από άλλους εγκλημάτων κακουργηματικής μορφής σε βάρος της οικογένειάς μου την ημέρα εκείνη;».    

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή