Θετικός στην COVID 19 ο Ολυμπιονίκης Βύρων Κοκκαλάνης
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Θετικός στην COVID 19 ο Ολυμπιονίκης Βύρων Κοκκαλάνης

«Συγνώμη Ελλάδα», λέει ο πρωταθλητής

2' 29" χρόνος ανάγνωσης

Η νόσος COVID 19 δεν κάνει διακρίσεις ούτε στους πρωταθλητές. Ο Ολυμπιονίκης των RSX Βύρων Κοκκαλάνης, ο οποίος μέχρι χθες αγωνιζόταν και έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση ενός μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοσανίδας, στην Πορτογαλία, ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό. Ο αθλητής υπεβλήθη σε τεστ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Βιλαμούρα και έμαθε τα αποτελέσματα λίγο μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης.

Ο Βύρων Κοκκαλάνης ήταν φαβορί για μία θέση στο βάθρο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος RSX. Όταν όμως ολοκληρώθηκε η «κούρσα των μεταλλίων» στη διοργάνωση της Πορτογαλίας, με έκπληξη είδαμε ότι ο Ολυμπιονίκης δεν κατέκτησε κάποιο μετάλλιο. Με βάση τη θέση (2η) που κατείχε μέχρι την τελευταία ιστιοδρομία, αλλά και την εμπειρία του, η απουσία του από τον βάθρο των νικητών προκάλεσε εύλογες απορίες για το τι δεν πήγε καλά κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν θα μπορούσαν να δώσουν μία απάντηση όμως οι δυνατοί άνεμοι δεν φόβισαν ποτέ τον πρωταθλητή μας.

Τελικά την απάντηση την έδωσε ο ίδιος με ανάρτηση σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης. Ο Βύρων Κοκκαλάνης είχε υποβληθεί σε τεστ κι ενώ οι συναθλητές του ενημερώθηκαν για αρνητικά δείγματα αυτός δεν είχε λάβει καμία απάντηση με αποτέλεσμα να μπει στην καθοριστική, για μετάλλιο, ιστιοδρομία αγχωμένος. Μετά την ολοκλήρωση της κούρσας η απάντηση που βρήκε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ήταν θετική. Τώρα θα μείνει σε καραντίνα στην Πορτογαλία μέχρι να αναρρώσει και να μπορεί να ταξιδέψει. 

Η ανάρτηση του αθλητή είναι συγκλονιστική: 

«Σ Υ Γ Γ Ν Ω Μ Η… ΕΛΛΑΔΑ… 

Δυστυχώς εχθές τερμάτισα 4ος και δεν κατάφερα να σας φέρω ούτε το αργυρό, ούτε το χρυσό!!!

ΣΥΓΓΝΩΜΗ στον προπονητή μου Νίκο Κακλαμανάκη,  που με έφερε στην τελευταία κούρσα να διεκδικώ τα μετάλλια και δεν μπόρεσα ούτε αυτόν να  ευχαριστήσω για όλο τον κόπο και την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει για εμένα.

Πριν την τελευταία κούρσα είχαμε κάνει όλοι τεστ κορονοιού και σε όλους είχε έρθει το αποτέλεσμα, το οποίο ήταν αρνητικό. Μόνο εγώ δεν είχα λάβει αποτέλεσμα.

Μπήκα στον αγώνα  με κομμένα τα πόδια σχεδόν και την ψυχή μου γεμάτη άγχος και αγωνία…

Μπήκα στο νερό για την τελευταία κούρσα γεμάτος στρες και αγωνία  γιατί το δικό μου αποτέλεσμα δεν ήρθε; … Έλεγα στον εαυτό μου, αφού ήρθες πρώτος στις ιστιοδρομίες δεν πρέπει να έχεις κάτι, μην σκέφτεσαι αρνητικά… Αλλά δυστυχώς αυτή η αγωνία επέδρασε καταλυτικά στην απόδοση μου και έτσι ήρθα τέταρτος ενώ θα ήμουν στα μετάλλια. Μετά το πέρας του αγώνα είδα την απάντηση στο έμαιλ ότι είμαι θετικός στον κορωνοϊό.

Το Σοκ μεγάλο.. 

Τώρα πρέπει να παραμείνω Πορτογαλία  για την  προφύλαξη όλων των δικών μου και του συνόλου… Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον προπονητή μου Νικόλα Κακλαμανάκη για την τεράστια στήριξη του στα δύσκολα και παντού… Ήθελα πολύ εδώ στην Πορτογαλία να κερδίσω και να επαναφέρω μνήμες 2004… Να σας δώσω κουράγιο, που τώρα όμως δεν μπορώ να δώσω κουράγιο ούτε στον εαυτό μου!! Ελπίζω όλα να πάνε καλά με την υγεία μου και στους επόμενους αγώνες θα κάνω τα πάντα για να είμαστε μαζί νικητές…».