Τα γραμματοκιβώτια για τα γράμματα προς τον Άγιο Βασίλη

Τα γραμματοκιβώτια για τα γράμματα προς τον Άγιο Βασίλη

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ο κορωνοϊός να επιβάλλει, τα φετινά Χριστούγεννα, την τήρηση αποστάσεων και την έλλειψη κοινωνικών συναναστροφών, αλλά ο Άγιος Βασίλης θα περιμένει, γι’ ακόμη μία χρονιά, τα γράμματα μικρών και μεγάλων.

Γράμματα πολύχρωμα, με ζωγραφιές κι ευχές για τη νέα χρονιά, περιγραφές των πολυπόθητων δώρων αλλά και γράμματα που μεταφέρουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας και τις προκλήσεις των καιρών. Γράμματα παιδιών αλλά κι ενηλίκων, που συντάσσονται κυρίως για εσωτερικούς και, σχεδόν, ψυχοθεραπευτικούς λόγους. Γράμματα αστεία κι άλλα συγκινητικά. Όλα τους βαθιά συναισθηματικά, πρωτότυπα και μοναδικά με κοινό παραλήπτη τον Άγιο Βασίλη.

Τη συλλογή και την αποστολή τους θα αναλάβουν τα ΕΛΤΑ, τοποθετώντας τα γιορτινά, κόκκινα γραμματοκιβώτια έξω από τα κεντρικά καταστήματα, για 29η χρονιά. 

Στη συνέχεια όλα τα γράμματα, με υπευθυνότητα και ιδιαίτερη ευαισθησία, θα συγκεντρωθούν στο «ταχυδρομείο του Άγιο Βασίλη», που τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου λειτουργεί ως Τομέας Δημοσίων Σχέσεων των ΕΛΤΑ. Έπειτα, με την πολύτιμη συμβολή του δικτύου όλης τη χώρας, θα αποσταλούν οι απαντήσεις σε όσα από αυτά έχουν πλήρη στοιχεία αποστολέα. 

Στη φετινή απαντητική κάρτα, το κείμενο (που συνδυάζει την αλήθεια με τη φαντασία) υπογράφει με πολλή αγάπη ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Αντώνης Παπαθεοδούλου, ενώ η εικονογράφηση έγινε από την Ανθούλα Λύγκα, γραφίστρια της Δ/νσης Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ, με έμπνευση από τα φετινά εορταστικά γραμματόσημα.

Για όσους χρειάζονται βοήθεια για το πώς θα συντάξουν και θα στείλουν το γράμμα τους προς τον Άγιο Βασίλη, τα ΕΛΤΑ δημιούργησαν ένα χριστουγεννιάτικο, διαδραστικό site, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να δουν κατατοπιστικά βίντεο με οδηγίες, να βρουν εκτυπώσιμα για δημιουργική απασχόληση, εκπαιδευτικά παιχνίδια, τα νέα των ΕΛΤΑ και το κοντινότερο ταχυδρομείο για να στείλουν το γράμμα τους.

Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, το site περιλαμβάνει ιδέες και οδηγίες, προκειμένου να αξιοποιήσουν τη δράση των ΕΛΤΑ μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

«Τα φετινά Χριστούγεννα, που η ανάγκη των ανθρώπων για επικοινωνία, για σύνδεση, για ελπίδα και αισιοδοξία είναι πιο έντονη από κάθε άλλη φορά, η δράση “Γράψε ένα γράμμα στον ‘Αγιο Βασίλη” επιβεβαιώνει, περισσότερο από ποτέ, το κοινωνικό έργο που επιτελούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία» τονίζουν στη σχετική ανακοίνωση τα ΕΛΤΑ. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή