Το χρονικό της σύλληψης Σφακιανάκη – Τι είπε για το όπλο

Το χρονικό της σύλληψης Σφακιανάκη – Τι είπε για το όπλο

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κεντρικό σημείο της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, όπου βρίσκεται μπλόκο της αστυνομίας, συνελήφθη χθες ο γνωστός τραγουδιστής, Νότης Σφακιανάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος ήταν τυπικός κι έγινε προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε τις απαραίτητες βεβαιώσεις ή είχε στείλει το SMS για να μπορεί να κυκλοφορεί στο πλαίσιο του lockdown.

Ο τραγουδιστής τους έδειξε το SMS που είχε στείλει και σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί τον ρώτησαν αν έχει κάτι παράνομο που θα έπρεπε να γνωρίζουν. Εκείνος τους απάντησε ότι δεν έχει, ωστόσο οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εξονυχιστικό έλεγχο του αυτοκινήτου του.

Έτσι, βρήκαν ότι έφερε μαζί του ένα πιστόλι 9 χιλιοστών, για το οποίο δε διέθετε άδεια και φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι η άδεια του είχε λήξει και δεν είχε ανανεωθεί και ότι το έχει στην κατοχή του, καθώς κινδυνεύει η ζωή του.

Επιπλέον, στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκε και μικροποσότητα ναρκωτικών, για την οποία ο Νότης Σφακιανάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είναι αυτό που ξέρετε». 

Αμέσως ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου, μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Αργυρούπολης, ωστόσο δεν έμεινε εκεί κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω πληρότητας του συγκεκριμένου ΑΤ και μεταφέρθηκε σε άλλο.

Σήμερα θα περάσει την πόρτα του εισαγγελέα, καθώς σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.

Αλ. Κούγιας: «Δεν ήταν δική του η κοκαΐνη»

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του Νότη Σφακιανάκη, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής με δύο γραμμάρια κοκαΐνης και ένα πιστόλι.

Σύμφωνα με το γραφείο του κ. Κούγια, η κατηγορία της οπλοκατοχής του απεδόθη για τυπικούς λόγους, γιατί είχε λήξει η άδεια νομίμου κατοχής ενός μικρού όπλου διαμετρήματος 9 χιλιοστών, η οποία δεν είχε ανανεωθεί λόγω του κορωνοϊού. 

Αναφέρει επίσης ότι ο κ. Σφακιανάκης κατέχει το συγκεκριμένο όπλο επί δεκαετίες για την προσωπική του ασφάλεια λόγω της ιδιομορφίας του επαγγέλματός του και των ωρών που εργάζεται και των χρημάτων που μεταφέρει, αφού πολλοί συνάδελφοί του έχουν πέσει θύματα ληστειών και επικίνδυνων υποθέσεων.

«Όσον αφορά τη μικροποσότητα ναρκωτικών, η οποία βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, ο κ. Σφακιανάκης δήλωσε ότι δεν ήταν δική του, δίδοντας πλήρεις εξηγήσεις γι’ αυτήν», τονίζει το γραφείο του κ. Κούγια.

Σε δύο τηλεοπτικές του εμφανίσεις το πρωί της Δευτέρας, ο Αλέξης Κούγιας επανέλαβε ότι η κοκαΐνη που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του γνωστού τραγουδιστή δεν είναι δική του και δεν γνώριζε πως βρέθηκε εκεί ενώ τόνισε ότι ο κ. Σφακιανάκης δεν έχει παραδεχθεί ότι είναι χρήστης όπως γράφουν κάποια σάιτ.

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή