Με κλειστές θύρες και αστυνομία, ο εορτασμός του Αγίου Ανδρέα (εικόνες)

Με κλειστές θύρες και αστυνομία, ο εορτασμός του Αγίου Ανδρέα (εικόνες)

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε προληπτικά μέτρα για την αποφυγή συχρωτισμού και προκειμένου να μην επιβαρυνθεί επιπλέον το ιικό φορτίο, εορτάζεται σήμερα στην Πάτρα ο πολιούχος Άγιος Άνδρέας. 

Έξω από τον Ιερό Ναό υπάρχει, από το βράδυ, αστυνομική δύναμη που αποτρέπει τους συνωστισμούς, ενώ με κλειστές θύρες ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος τέλεσε τον πανηγυρικό εσπερινό της παραμονής της μεγάλης γιορτής.

Το πρωί τελέστηκε, επίσης κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία πιστών, θεία λειτουργία και δοξολογία, χοροστατούντος του μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου και στη συνέχεια έγινε η λιτάνευση της Αγίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα στο εσωτερικού του ναού. Στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Χρυσόστομος τόνισε ότι «σήμερα η προσκύνησις είναι πνευματική, βαθιά εσωτερική και ουσιαστική». «Σήμερα είναι τόσο πόνος όλων μας, διότι εορτάζουμε τον ‘Αγιο Ανδρέα κατά ένα παράδοξο, πρωτόγνωρο και αναπάντεχο θα έλεγα τρόπο» επεσήμανε.

Μετά τη λιτάνευση της Αγίας Κάρας, στο εσωτερικό του ναού, ο μητροπολίτης βγήκε στην πόρτα του ναού και απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κρατώντας την Αγία Κάρα του Αγίου Ανδρέα στα χέρια μου και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως συνιστούμε να τα τηρεί ο κάθε άνθρωπος, ευχόμεθα στους αδελφούς μας Πατρινούς, στους όπου γης αδελφούς μας Έλληνες ορθοδόξους χριστιανούς και σε όλο τον κόσμο, χρόνια πολλά, ευλογημένα και άγια. Και δια πρεσβειών του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα ο Κύριος μας να ελεήσει όλους μας, όλον τον κόσμο και συντόμως να οδηγήσει όλους μας εις την έξοδο από αυτή την δοκιμασία. Πρέπει λοιπόν να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση, με προσευχή, με υπομονή, με ταπείνωση, με μετάνοια και με ενότητα μεταξύ μας».

Με κλειστές θύρες και αστυνομία, ο εορτασμός του Αγίου Ανδρέα (εικόνες)-1
Φωτ. INTIME NEWS

Σημειώνεται ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και κυβερνητικά στελέχη απηύθυναν έκκληση, από την προηγούμενη εβδομάδα, «να μην γίνει η Πάτρα, Θεσσαλονίκη, λόγω της εορτής του Αγίου Ανδρεά».

Με κλειστές θύρες και αστυνομία, ο εορτασμός του Αγίου Ανδρέα (εικόνες)-2
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον δήμαρχο Πατρεών Κ. Πελετίδης και τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Ν. Φαρμάκη και τους επέστησε την προσοχή, προκειμένου να μην αποτελέσει η γιορτή του πολιούχου Αγίου την αιτία αύξησης κρουσμάτων στην περιοχή. 

Με κλειστές θύρες και αστυνομία, ο εορτασμός του Αγίου Ανδρέα (εικόνες)-3
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ NEWS

«Γιορτάζουμε τον Άγιο Ανδρέα ο καθένας σπίτι του χωρίς επισκέψεις, χωρίς συναναστροφές. Ο καθένας έχει ένα καθήκον αυτοπροστασίας και μια ευθύνη προστασίας. Να μην αρρωστήσει ο ίδιος και να μην αρρωστήσει άλλους. Δηλαδή να φοράει μάσκα και να μείνει σπίτι» διεμήνυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα, προχθές. 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή