Παιδικές ιστορίες για το lockdown από ομάδα παιδοψυχολόγων

Παιδικές ιστορίες για το lockdown από ομάδα παιδοψυχολόγων

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την αυξημένη ψυχολογική πίεση που προκαλεί στα παιδιά η πανδημία, ομάδα παιδοψυχολόγων έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει μια σειρά από θεραπευτικές ιστορίες, με τη μορφή επεισοδίων ως σύγχρονη / άμεση παρέμβαση στην κρίση.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, πρόκειται για εγχείρημα με σκοπό την προσφορά ψυχοκοινωνικής στήριξης των παιδιών, κυρίως του Δημοτικού τα οποία πλήττονται σοβαρά από τις επιπτώσεις του εγκλεισμού στο σπίτι.

Υπογραμμίζουν, μάλιστα, ότι η δράση μας είναι εθελοντική και διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς το οποίο είναι μία αστική μη-κερδοκοπική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας.

Σύμφωνα με τους ίδιους, σκοπός του εγχειρήματος είναι να αξιοποιηθεί αυτή η κρίση για την διαμόρφωση υπεύθυνων αυριανών πολιτών, με κριτική σκέψη και κυρίως με υγιή ψυχισμό.

Επιπλέον, εξηγούν ότι οι ήρωες των επεισοδίων είναι δύο παιδιά τα οποία καλούνται να επιλύσουν προβλήματα που προκύπτουν από τον εγκλεισμό. Τα επεισόδια δημοσιεύονται στο διαδίκτυο μία φορά την εβδομάδα.

Έως τώρα έχουν δημοσιευτεί 32 επεισόδια. Έχουν επίσης δημοσιευθεί δύο ΟΔΗΓΟΙ ΧΡΗΣΗΣ των ιστοριών για ΓΟΝΕΙΣ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.

Μπορείτε να βρείτε τις ιστορίες εδώ.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή