Τι περιλαμβάνει το μνημόνιο συνεργασίας ΟΠΑ – Δήμου Αθηναίων

Τι περιλαμβάνει το μνημόνιο συνεργασίας ΟΠΑ – Δήμου Αθηναίων

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρακτική άσκηση θα πραγματοποιούν οι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου στον Δήμο Αθηναίων, είτε επιδοτούμενη από το ΕΣΠΑ ή με συμμετοχή του Δήμου στο ιδιωτικό έργο, ή με διμερείς συμβάσεις. Πρόκειται για μία από τις δράσεις που προβλέπει το Μνημόνιο Συνεργασίας που συνυπέγραψαν ο πρύτανης του ΟΠΑ Δημήτρης Μπουραντώνης και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα συνεργασίας εκτός από την πρακτική άσκηση περιλαμβάνει:

  • Συνδιοργάνωση δράσεων ακαδημαϊκού και επαγγελματικού προσανατολισμού της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ – ΟΠΑ) υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Ο Δήμος Αθηναίων θα παραχωρεί ένα χώρο ιδιοκτησίας του, όπως η Τεχνόπολη, ως μορφή χορηγίας προς το Οικονομικό Παν. Αθηνών.
  • Συνδιοργάνωση Ημερίδας για την Επιχειρηματικότητα.
  • Συνεργασία για τον αγώνα δρόμου ΟΠΑRun που οργανώνει το ΟΠΑ ετησίως στην περιοχή του Πεδίου του Άρεως με συνδιοργανώτρια αρχή την Περιφέρεια Αττικής, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων
  • Δόμηση μέσω του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του ΟΠΑ, στοχευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τις υπηρεσίες και το προσωπικό του Δήμου Αθηναίων (π.χ.  διοίκηση ανθρώπινου προσωπικού, διασφάλιση ποιότητας, στρατηγικός και επιχειρησιακός σχεδιασμός, κ.λπ.). 
  • Συνεργασία σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και σε προγράμματα ανακύκλωσης  χαρτιού που απορρίπτει το πανεπιστήμιο.

Ο Πρύτανης του ΟΠΑ, αναφερόμενος στο γεγονός τόνισε ότι «η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, σηματοδοτεί την ανάπτυξη μιας δημιουργικής και στενής συνεργασίας μέσω κοινών δράσεων που θα αποφέρουν πολλαπλά οφέλη τόσο για τον Δήμο Αθηναίων όσο και για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «σήμερα είναι πιο αναγκαία από ποτέ, η σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά της εργασίας και το αντίστροφο. Είναι σημαντικό η εκπαίδευση να αποκτήσει περισσότερα στοιχεία από την πραγματική αγορά και τις συνθήκες εργασίας αλλά και η εργασία να πλαισιωθεί από περισσότερη γνώση και εξειδίκευση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή