Συγκινητικό μήνυμα του κ. Ιερωνύμου μετά το εξιτήριο

Συγκινητικό μήνυμα του κ. Ιερωνύμου μετά το εξιτήριο

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σας παρακαλώ θερμά όλους για ακόμη μία φορά: τηρήστε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμοδίων υγειονομικών αρχών της πολιτείας. Αυτοπεριοριστείτε, πειθαρχήστε και προστατεύστε με τη στάση σας και με τη συμπεριφορά σας την υγεία και τη ζωή τη δική σας και των αγαπημένων σας ανθρώπων και όλων των συνανθρώπων μας». Με αυτή τη φράση προς τον λαό, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος έκλεισε το συγκινητικό μήνυμά του, λίγη ώρα μετά το εξιτήριο που έλαβε από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Νοσηλεύθηκε για 12 ημέρες προσβεβλημένος από κορωνοϊό.

Φθάνοντας στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο κ. Ιερώνυμος άναψε ένα κερί στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Παύλου «για όλους όσοι δίνουν τον προσωπικό τους αγώνα απέναντι σε αυτόν τον επικίνδυνο και ύπουλο εχθρό. Εναν εχθρό τον οποίο θα υπερνικήσουμε με τη βοήθεια του Θεού και της επιστήμης». Κατόπιν έστρεψε τον λόγο του «στους αληθινούς ήρωες αυτής της μεγάλης δοκιμασίας για την πατρίδα μας και για όλη την οικουμένη, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλο το προσωπικό των νοσοκομείων μας, που θυσιάζουν κάθε έννοια του εγώ τους για να προστατεύσουν την υγεία και για να διασώσουν τη ζωή όλων, που ξεχνούν ότι υπάρχουν για να υπάρξουμε εμείς. Καμία κουβέντα δεν φθάνει, κανένας λόγος δεν είναι αρκετός, για να αποτυπώσει όσα, ξεπερνώντας τα ανθρώπινα όρια, κάνουν για εμάς τους συνανθρώπους τους», όπως είπε.

«Δεν θέλω όμως να σας κρύψω ότι στη διάρκεια της δικής μου δοκιμασίας φοβήθηκα πολύ και πόνεσα πολύ, όπως όλοι οι άνθρωποι. Περνώντας τη θύρα του “Ευαγγελισμού”, ήμουν προετοιμασμένος για όλα. Από τα βάθη της καρδιάς μου ευχαριστώ όλους όσοι στάθηκαν με τις προσευχές τους και με τα μηνύματά τους δίπλα μου. Ευχαριστώ τον πιστό λαό μας, τους κληρικούς και τους ιεράρχες και, ιδιαίτερα, τους θεράποντες ιατρούς μου, την κ. Αναστασία Κοτανίδου, τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα και τη γερόντισσα-ιατρό Παρασκευή Ρούσσου. Είμαι βαθύτατα ευγνώμων σε όλους». Ο κ. Ιερώνυμος θα παραμείνει στην οικία του το επόμενο χρονικό διάστημα, παρακολουθούμενος από τους θεράποντες ιατρούς του.

Επίσης, πολύ καλά εξελίσσεται η υγεία του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου, μετά τη νοσηλεία του στον «Ευαγγελισμό» λόγω κορωνοϊού. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή