«Ξεσκονίζουν» τους δικαιούχους των θυρίδων

«Ξεσκονίζουν» τους δικαιούχους των θυρίδων

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτοψία στο υποκατάστημα της τράπεζας στο Νέο Ψυχικό, όπου διαπιστώθηκε η διάρρηξη τεσσάρων τουλάχιστον θυρίδων, πραγματοποίησαν χθες κλιμάκια αστυνομικών της Ασφάλειας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ). Στόχος των αστυνομικών είναι να βεβαιωθούν ότι οι θυρίδες, πλην των τεσσάρων που έχουν βρεθεί παραβιασμένες, δεν έχουν διαρρηχθεί. Πρόκειται για τη δεύτερη αυτοψία της ΕΛ.ΑΣ. στο υποκατάστημα, μετά την αρχική έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή τη 13η Νοεμβρίου, όταν εκμισθώτρια πήγε στο υποκατάστημα για να αποκτήσει πρόσβαση στο περιεχόμενο της θυρίδας της. Καθώς η αμέσως προηγούμενη επίσκεψή της ήταν τον Αύγουστο, η δράση των διαρρηκτών τοποθετείται χρονικά το διάστημα Αυγούστου – Νοεμβρίου. Κατά τον πρώτο έλεγχο προέκυψε ότι άλλες τρεις θυρίδες ήταν διαρρηγμένες, με τη συνολική αξία των κλοπιμαίων να υπερβαίνει τα 5 εκατ. ευρώ. Χθες, η διοίκηση της τράπεζας παρέδωσε στην Ασφάλεια κατάλογο με ονόματα δικαιούχων των θυρίδων. Θα ακολουθήσει έλεγχος του προφίλ τους (π.χ. ποινικό παρελθόν), ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εμπλοκής τους στη διάρρηξη.

Στον χώρο του θησαυροφυλακίου έχουν πρόσβαση μόνο όσοι διατηρούν νοικιασμένη θυρίδα, συνοδεία υπαλλήλων της τράπεζας. Για τον λόγο αυτό, ένα ακόμα σενάριο που θα εξεταστεί είναι αυτό της εμπλοκής υπαλλήλου στη διάρρηξη. «Λόγω των καλοκαιρινών αδειών και των μέτρων για την καραντίνα, οι υπάλληλοι που είχαν πρόσβαση στο θησαυροφυλάκιο εναλλάσσονταν», παρατήρησε στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.  Για την πρόσβαση στο περιεχόμενο της θυρίδας χρειάζονται ταυτόχρονα ένα κλειδί που διατηρεί ο δικαιούχος – εκμισθωτής και ένα δεύτερο που χρησιμοποιεί υπάλληλος της τράπεζας. Ο τελευταίος αποχωρεί αμέσως μετά το άνοιγμα της θυρίδας, αφήνοντας τον πελάτη μόνο να αφαιρέσει ή να προσθέσει αντικείμενα σε αυτήν.

Ενα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι τέσσερις διαρρηγμένες θυρίδες προέρχονται από τμήμα θησαυροφυλακίου παρακείμενης τράπεζας που μετά τη διακοπή της λειτουργίας της ενσωματώθηκε στο υποκατάστημα. Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο στη διάρρηξη να χρησιμοποιήθηκε το κλειδί ασφαλείας του παλιού τραπεζικού καταστήματος που έχει διακόψει τη λειτουργία του. Τέλος, υπάρχουν κάποια συνεργεία που εκτέλεσαν τεχνικές εργασίες και απολυμάνσεις στον χώρο και τα μέλη τους αναμένεται να εξεταστούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή