Δωρεάν «drive through» τεστ σε περιοχές της χώρας

Δωρεάν «drive through» τεστ σε περιοχές της χώρας

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) πραγματοποιούν και σήμερα, Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ).

Τα τεστ πραγματοποιούνται μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) στις ακόλουθες περιοχές της χώρας:

  • Αχαΐα: Παλαιά διόδια Αιγίου, 10:00-14:00
  • Νάουσα Πάρου, 10:00-14:00
  • Ρόδος: Λ. Κρεμαστής, 12:00-15:00
  • Αργολίδα: Επαρχιακή οδός Κρανιδίου, 10:00-14:00
  • Λάρισα: Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης, 10:00-16:00

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ενημέρωση της Δευτέρας στο υπουργείο Υγείας, η καθηγήτρια Βάνα Παπαευγγέλου είπε ότι «είναι σαφές πως ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε στις περισσότερες περιοχές της χώρας», σημειώνοντας ότι «τα τεστ επιτέλους δείχνουν μείωση του δείκτη θετικότητας». Δυστυχώς, ωστόσο, «η πίεση στις ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας συνεχίζεται παρότι ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας», πρόσθεσε.

«Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας» πρόσθεσε η κ. Παπαευαγγέλου, σημειώνοντας ότι η επιτροπή θα εξετάσει τα δεδομένα για να εισηγηθεί κάποια πιθανή μικρή άρση των περιοριστικών μέτρων, επισημαίνοντας ότι «βασικές παράμετροι είναι η μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού, αλλά και η πίεση των ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας». 

Ένα ασταθές επιδημιολογικό φορτίο περιέγραψε στην δική του τοποθέτηση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς λέγοντας ότι αυτό δεν είναι το ίδιο σε όλη τη χώρα αλλά παρουσιάζει διαφοροποιήσεις από περιοχή σε περιοχή, με ορισμένες περιφερειακές ενότητες να είναι πιο επιβαρυμένες.

Οι 18 περιοχές που είναι επιβαρυμένες σύμφωνα με το επιδημιολογικό φορτίο των 14 τελευταίων ημερών, είναι οι ακόλουθες (η σειρά έχει μεταβληθεί από την προηγούμενη εβδομάδα με βάση τα νέα στοιχεία): η Πέλλα, η Δράμα, τα Γρεβενά, η Θεσσαλονίκη, η Πιερία, η Φλώρινα, η Ημαθία, η Λάρισα, το Κιλκίς, η Ξάνθη, η Χαλκιδική, η Μαγνησία, η Καρδίτσα, η Καβάλα, τα Τρίκαλα, ο Έβρος, οι Σέρρες και η Ροδόπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή