Νέα τακτική «ολοκληρωτικών» ελέγχων για τις μετακινήσεις

Νέα τακτική «ολοκληρωτικών» ελέγχων για τις μετακινήσεις

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα τακτική για τον έλεγχο των άσκοπων μετακινήσεων εφαρμόζει τα τελευταία 24ωρα η ΕΛ.ΑΣ.

Από την περασμένη Παρασκευή συγκεκριμένα, αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) διενεργούν τους λεγόμενους «ολοκληρωτικούς ελέγχους». Διακόπτουν δηλαδή εντελώς την κυκλοφορία κατά μήκος κεντρικών οδικών αξόνων της πρωτεύουσας και ελέγχουν όλους ανεξαιρέτως τους οδηγούς των οχημάτων εάν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη μετακίνησή τους.

Τα σημεία στα οποία στήνονται τα συγκεκριμένα μπλόκα εναλλάσσονται συνεχώς και πραγματοποιούνται σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Χθες, ενδεικτικά, αστυνομικοί της ΟΕΠΤΑ διενεργούσαν ελέγχους στη Βασ. Σοφίας, στην Κατεχάκη, στην πλατεία Ομονοίας, ενώ τις επόμενες ημέρες έλεγχοι αναμένεται να πραγματοποιηθούν και περιφερειακά του κέντρου.

«Οι παραβάτες οδηγοί αντιστοιχούν στο 7% έως 10% όσων συνολικά ελέγχονται», δήλωσε στην «Κ» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Σε καθημερινή βάση, επιπλέον 40 σταθερά μπλόκα πραγματοποιεί η Τροχαία στον νομό Αττικής.

Αυξημένα πάλι τα κρούσματα

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.199 νέα εργαστηριακώς επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου και 111 θανάτους. Τα περισσότερα νέα κρούσματα που δηλώθηκαν χθες εντοπίστηκαν ξανά στη Θεσσαλονίκη (538), ενώ στην περιφέρεια Αττικής έγιναν 413 νέες διαγνώσεις. Η επιδημία επιμένει στη Λάρισα (112 νέα κρούσματα), ενώ σταθερά υψηλό είναι το επιδημιολογικό φορτίο σε Πέλλα (85 κρούσματα), Δράμα (81), Ξάνθη (72), Μαγνησία (70) και Ημαθία (66).

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των διασωληνωμένων έχει τάση μείωσης. Χθες νοσηλεύονταν 596 ασθενείς, έναντι 600 προχθές και 603 την Κυριακή. Ωστόσο η πίεση παραμένει έντονη στα νοσοκομεία της χώρας και κυρίως της Β. Ελλάδας, τόσο στα νοσοκομεία της πόλης της Θεσσαλονίκης, όπου αν και διαφαίνεται μια μικρή μείωση στις νέες εισαγωγές η κατάσταση παραμένει οριακή στις ΜΕΘ, όσο και στους όμορους νομούς. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή